Във вторник рублата продължи да се обезценява, достигайки 63,7 рубли

...
Във вторник рублата продължи да се обезценява, достигайки 63,7 рубли
Коментари Харесай

Рублата продължава да се обезценява

Във вторник рублата продължи да се обезценява, достигайки 63,7 рубли за $ и 78,5 за евро, написа „ Ведомости “. Доларът минава границата от 63 рубли за първи пък от края на 2016-а година. Капиталовият пазар във вторник излъчваше разнопосочни сигнали – показателят на Московската борса възвърне 1,55 % от съвсем 9-процентното си проваляне в понеделник, до момента в който показателят РТС задълбочи рецесията си и се намали с още 3,8 %. В понеделник двата показателя записаха намаляване надлежно с 8,34 и 11,44 %, съобщи БНР.

Според анализаторите спадът на съветската валута и на борсовите показатели е подбуден освен от новите американски наказания, само че и от влошената обстановка в Сирия. Чуждестранните вложители изтеглят вложенията си в съветски активи, а локалните вложители ги следват, прибавят анализаторите на „ Ведомости “. Под новите американски наказания попадат 24 съветски предприемачи и 15 компании, добавя изданието.

Сред имената личат тези на Виктор Векселберг и на неговата компания Renova, както и Олег Дерипаска, който е притежател на En+ Group и на "Русал " - една от водещите в света компании за произвеждане на алуминий.

Според съветското издание най-засегнат е точно алуминиевият магнат Олег Дерипаска, който е изгубил в границите на две денонощия към 1,3 милиарда $. Общо загубите на съветските компании поради глобите се правят оценка от „ Форбс “ на към 12 милиарда $.

Само в границите на търговията в понеделник, акциите на "Русал " се обезцениха с цели 50,4%, като при започване на днешната търговия те губят нови към 8% от цената си. Акциите на En+ Group, която има 48% от "Русал " пък се обезцениха през вчерашния ден с 34 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР