Във вторник Лионел Меси показа признаци на живот, когато Аржентина

...
Във вторник Лионел Меси показа признаци на живот, когато Аржентина
Коментари Харесай

Изтече ли времето на Меси с Аржентина

Във вторник Лионел Меси сподели признаци на живот, когато Аржентина излезе против Бразилия в спор за място на финала в Копа Америка. Още един път обаче той не съумя да въодушеви съотборниците си и дългата суша в търсене на интернационален трофей продължава.

Бразилия стигна финала, до момента в който Аржентина още веднъж остана с празни ръце, като последната им купа от Копа Америка е от далечната 1993 година За петкратния притежател на " Златната топка " това беше просто следващия епизод от дългата линия от разочарования с екипа на Аржентина.

Меси беше от губещата страна в четири финала, три от които бяха сред 2014 и 2016 година, а най-тежко беше провалянето от Германия на международното преди пет години. Сегашният шампионат Копа Америка означи деветата конкуренция, в който огромната звезда на Аржентина не съумя да завоюва шампионски орден.

Във вторник обаче не опираше до това, че Меси не опита. Той беше нетипично ленив в първите четири срещи и се разсъни в верния миг за борбата сред огромните противници в Южна Америка. Водещият изпълнител на Аржентина разтресе гредата през втората част, само че тимът му нямаше шанс пред гола, макар че превъзхождаше Бразилия в дълги моменти от мача,

 Изтече ли времето на Меси с Аржентина
© Reuters

Това обаче нямаше значение след последния съдийски сигнал. Меси остана скован към централната линия с ръце на бедрата, като че ли, с цел да опише следващото отчаяние. Впоследствие той се ръкува със противниците и отдаде чест на последователите на Аржентина.

Макар че усъвършенства представянето си в хода на шампионата, упованията бяха още по-високи към Меси, който завоюва 29 трофеи с " Барселона ", а единственото му отличие с Аржентина остава златния  Изтече ли времето на Меси с Аржентина
© Reuters
орден от олимпийските игри през 2008 година

Поражението евентуално ще окуражи критиците, които имат вяра, че макар невероятния си гений, на Меси му липсва способността да въодушеви аржентинския състав по метода, по който го правеше Диего Марадона или Кристиано Роналдо с Португалия в последните години.

 Изтече ли времето на Меси с Аржентина
© Reuters

Меси, който напусна националния тим след загубата във финала на Копа Америка през 2016 година и се върна за международното две години по-късно, разгласи, че остава предан на идеята Аржентина и гледа с вяра към бъдещето.

" Нещо ново се задава на хоризонта. Надявам се, че ни почитат и не ни подлагат на критика. Те (феновете) би трябвало да разрешат на тима да се развие и израсне. Истината е, че се разбирам добре с тази група футболисти и в случай че би трябвало да оказа помощ по някакъв метод, ще го направя ", сподели Меси.

Примамливо за него е това, че Аржентина ще бъде съдомакин дружно с Колумбия на Копа Америка следващата година. Това най-вероятно ще задържи Меси в националния тим, само че докога? За международното през 2022 година в Катар звездата на " Барселона " към този момент ще е на 35 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР