Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север,

...
Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север,
Коментари Харесай

Синоптиците със смразяваща прогноза за днес, половин България пак ще е в капан

Във вторник и сряда от североизток, по-късно и от север, ще нахлува леден въздух. Ще доминира облачно време, през първия ден с превалявания: в Западна и Централна България - от сняг, тук-там в Горнотракийската равнина и по Черноморието - най-вече от дъжд. В Източна България ще бъде и прохладно.
Жълт код е разгласен за през днешния ден, вторник - 18 декември, в девет области в Централна и Южна България. В областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Смолян предизвестието е за още снеговалежи. В планинските елементи на тези региони се чака да натрупа нова снежна завивка до 5-10 см.
В други четири области - Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, синоптиците предизвестяват за обилни превалявания от дъжд, които по здрач и през нощта против сряда ще минават в сняг. Очакваните количества на дъжда са до 20-25 л/кв.м. А в нощта против сряда ще стартира да се задържа и снежна завивка до 5-7 см.
В сряда в множеството региони към този момент ще е без превалявания. В четвъртък и петък ще е студено, изключително заран, само че вероятността за превалявания е малка; ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Още първия ден вятърът ще отслабне. Слабо ще се затопли.
През почивните дни още веднъж се покачва вероятността за валежи - през първия ден в югозападната, а през втория в североизточната половина от страната. Валежите ще са от най-вече от дъжд, в планините и планинските региони - от сняг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР