Във всяка една кухня ще откриете гъба за миене на

...
Във всяка една кухня ще откриете гъба за миене на
Коментари Харесай

Знаете ли защо гъбите за миене на съдове са с различни цветове?

Във всяка една кухня ще откриете гъба за миене на съдовете. Дори тези семейства, които разполагат със съдомиялна машина, също са се запасили с най-малко един подобен аксесоар, защото понякога им се постанова да мият чиниите на ръка.

В магазина ще откриете най-различни модели гъби за съдове. Ясно е, че формата и размера ги избирате съгласно желанията си, само че какво общо има цветът и какво би трябвало да знаем за него, когато купуваме кухненска гъба?

Цветът, който е на абразивната страна на гъбата, в действителност е маркер за това какви съдове е целесъобразно да миете с нея. Той дава отговор на степента на неучтивост. Материалът е корав и бива долепен към самата пяна.

3 са главните цвята гъби – разберете какво значат те:

Червена гъба

Това е най-хубавият избор, който можете да извършите. С този цвят гъби за съдове съумяваме да премахнем даже най-упоритите замърсявания, както и засъхнали останки от храна. Добрата вест е, че материалът не драска повърхностите на съдовете и е извънредно щадящ към тях.

Зелен цвят
 С коя кухненска гъба какво би трябвало да се чисти - зависи от цвета С коя кухненска гъба какво би трябвало да се чисти - зависи от цвета
Миенето на съдове е една от най-неприятните действия за домакините. Но с това предизвикателство се сблъскваме всеки ден. И защото не...

Това са най-грубите гъби. С тях елементарно се отстраняват всевъзможни замърсявания, само че не е целесъобразно да се употребяват за някои типове материали. Не са подобаващ избор, в случай че приказваме за емайлирани повърхности, незалепващи тигани, порцелан и кристал. Ако сте решили да почиствате по-деликатни съдове, най-добре да изберете жълтия цвят.

Жълт цвят

Изключително нежно покритие. Те няма да навредят на съдовете. Подходящи са най-много за стъкло. С тях в действителност можете да търкате интензивно, тъй като не съществува риск от надраскване на повърхността.

Сега към този момент сте наясно с това какво значи цветът на гъбата и по какъв начин да изберете подобаващите за вашето домакинство. Повече консуматори вземат решение да закупят цяла опаковка, в която участва многообразие. Така постоянно имат на разположение подобаващата гъба, с която да почистят съответна повърхнина.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР