Във всички случаи това, което се случи, не само че

...
Във всички случаи това, което се случи, не само че
Коментари Харесай

Адвокат Петър Славов: Откараха Божков с най-луксозния джип на Гранична полиция, едва ли завръщането му е случайно

" Във всички случаи това, което се случи, освен че не е обикновено, само че не е възможно за една европейска правова страна, както не е възможно да има разпра с лидер на МПС по улиците и той да бъде погубен, само че виждаме, че и това се е случило през вчерашния ден. При трагичния случай той най-вероятно е спрял, не знаейки какво тъкмо е станало, с цел да помогне. Той не е опитал да избяга ", каза адвокат Петър Славов в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него това са поредност от събития, които ескалират публичното напрежение.

" Не се знае къде ще му избие краят, в случай че продължаваме по този начин. Всички въпроси, които чакаме толкоз доста както във връзка с Шенген, по този начин и във връзка с Еврозоната - в този подтекст не мога да си показва по какъв начин ги повдигат на европейските конгреси. И стана по този начин, че надали вест ще бъде, в случай че няма вест, че има хванати мигранти. Тук още веднъж изниква въпросът къде е Министерството на вътрешните работи, кой пази границата и за какво я пази ", допълни Славов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Божков е бил откаран към следствения арест с най-луксозния джип, с който разполага " Гранична полиция ".

" Доста въпроси се натрупат и към правосъдната власт, и към прокуратурата, и към Министерство на вътрешните работи. Доказвайки с тезата, че той е бил препятстван от тамошните управляващи и не му е позволявано да напусне страната - това може да се употребява като тип опрощение, че не е имало бягство от правораздаване, а просто, че не е имал опция да се завърне. За мен е забавно какво той ще опише, виждаме, че през днешния ден е бил разпитван ", разясни юристът.

По думите му в околните дни множеството неща може и да станат ясни.

" И като тактика на неговата отбрана, и като показания, които той дава. Но за мен няма нищо инцидентно, надали по насила той се завърна. Едва ли е нещо, което не е премислено преди този момент, не е координирано, квалифицирано, тъй че си мисля, че в околните дни ще ни покажат какъв е замисълът. Най-вероятно ще се търси и договорка за предпазен очевидец, не изключвам той да го изиска ", добави Петър Славов.

Попитан дали има общо сред убийството на Алексей Петров и завръщането на Божков, той отговори: " Хората, които наблюдават престъпните летописи, чета в общественото пространство, че хората намират избрана връзка. Но всичко наподобява много спекулативно, с цел да можем да го разясняваме в елементи. Прекалено доста знакови персони си отидоха от този свят последните месеци, явно, недоброволно. Толкова доста случайности не може да са инцидентни. "

Той счита, че всичко случило се може и да окаже въздействие на локалния избор.

" Допускам, че ще се опитат да отстраняват дефинитивно машинното гласоподаване, тогава ще остане въпросът за какво данъкоплатецът заплати тези 40 и няколко милиона за високотехнологичните машини. Отделно има дело, което се води против страната, за много милиони. Сега се сетиха да трансформират софтуера, какво вършиха една година? ", попита Славов.

Адвокатът е безапелационен, че по този метод още веднъж ще има доста операции и доста недействителни бюлетини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР