Във всички случаи това е гражданска война, метеж. Това е

...
Във всички случаи това е гражданска война, метеж. Това е
Коментари Харесай

Бойко Борисов за ситуацията в Русия: Това е гражданска война и метеж

Във всички случаи това е революция, бунт. Това е извънредно рисково, разяснява във Велико Търново водачът на ГЕРБ Бойко Борисов обстановката в Русия, съобщи Българска телеграфна агенция. Той прикани Министерство на вътрешните работи и службите да работят професионално, а Министерство на външните работи и Министерство на защитата да наблюдават обстановката.

ГЕРБ организира национално работно заседание с присъединяване на общинските кметове на ГЕРБ, на ПГ на ГЕРБ-СДС, регионалните координатори и Изпълнителната комисия на партията.

По думите на Борисов тези групи са единствено на 500 км от България и са въоръжени, експерти и убийци. Дори след свършването на войната те ще извършват поръчки, по тази причина нашите служби би трябвало да бъдат извънредно професионални, сподели Борисов.

По отношение на изискванията, които  ПП-ДБ сложи на ГЕРБ-СДС, Борисов разяснява, че ротационните им сътрудници назначават министрите и заместник- министрите, без въобще да ги попитат.

Но те си ги назначават, тъй като химикалът е у Денков. Надолу поголовно подменят всички, без това на никое място да е разказано в декларацията, а ни слагат седем нови условия. Политическа партия узурпираха цялата власт. Решиха, че могат да командват и нашата партия, и Народното събрание, че могат да се сбият и с президента. Трябва да има подписан документ и в него ще е записано и ще знаем какво ще вършим, по образец на Германия и Нидерландия, разяснява още Бойко Борисов.

Днес желая да ви срещна с две неща, с които съм срещнал Бойко Борисов и вицепремиера Мария Габриел. Първото е обвързвано с решението на Министерски съвет да източи всички свободни средства в енергетиката към бюджета. Незаконно. Къде е казусът - не е в това дали има парите или не, трябват ли за друго или не, а казусът е в това, че БЕХ се декапитализира. Капиталът на сдружението, обаче, е негативен с над един милиард лв., а съгласно Търговския указател  управата му би трябвало да го разгласи във банкрут. Това сподели Делян Добрев по време на националното работно заседание на партията, съобщи  БГНЕС.

Изтеглянето на този дял слага под подозрение опцията на сдружението да заплаща настоящите си разноски, обрича всички проекти за създаване на нови мощности на крах, и други, добави Добрев.

Втората тематика е плануваното, към момента неприетия Институт за стратегически разбори и прогнози, при основаването на който към Министерство на финансите, в преходните разпореждания местят и закриват организацията, която за 20 години няма изгубено дело в трибунал. В момента имаме 2 открити арбитража, всеки на стойност по 2 милиарда лева - единият е на ЧЕЗ. Защо се отхвърля страната по каузи от над 2 милиарда лева Защо Асен Василев не плащаше на юристите? Защо се заплашва или съзнателно се поврежда интереса на България по тези каузи. Имат ли желание ръководещите да сключат извънсъдебно съглашение на стойност каквато те си преценяват? Предлагам да внесем сигнали до способените органи, тъй като се нарушава националният интерес, добави Добрев.

Според Томислав Дончев от ГЕРБ, в случай че държавното управление не работи, то цената на компромиса става прекомерно висока. Не може с 15% от депутатите да държиш цялата изпълнителна власт, всевъзможни административни позиции се усвояват - къде законно, къде не, по най-бързия метод. Не е обикновено с 15% да искаш целия Народно събрание да се преценява с теб, в случай че не - ставаш " мафия ", добави Дончев.

Искрено се надявам да успеем да се отърсим от тези прочувствени политически сюжети, и да забележим съответна работа и резултати. Има голям брой рецесии в последните години, които би трябвало да се вземат решение. За първи път от както сме членове на Европейски Съюз, загубихме 60 милиона от Европейски Съюз. Да не разясня неналичието на нови вложения, и други

Кои са най-големите опасности: Първият е съчетанието сред самонадеяност и липса на подготовка - това може да е злополука. Вторият е заплахата от преяждане с власт - всяка власт, която не ти е по размер и е незаслужена, тежи, а и хората имат злокобен инстинкт да усещат по кое време властта се употребява като инструмент за нещо, и по кое време е идеал. И трето, каквото и да се случи, няма да позволим никой да ни унижава!, приключи Дончев.

Според ръководителя на парламентарната група  на ГЕРБ-СДС в Народното събрание Десислава Атанасова, изискванията, които ПП-ДБ сложиха на ГЕРБ, са „ просто част от една игра, в която партията няма да взе участие “. Спазваме към този момент утвърдената обща законодателна стратегия, която е направена дружно с ПП-ДБ. Към този миг към този момент са изпълнени някои от нея - за правосъдна промяна и за промяна в КПКОНПИ. Не позволяваме никакви рецензии, че не си съблюдаваме уговорките, поети към ПП-ДБ, и към нашите гласоподаватели, безапелационна беше Десислава Атанасова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР