Във всички офиси на Националния осигурителен институт /НОИ/ ще се

...
Във всички офиси на Националния осигурителен институт /НОИ/ ще се
Коментари Харесай

НОИ въвежда мерки във връзка с извънредното положение в страната

Във всички офиси на Националния застрахователен институт /НОИ/ ще се съблюдава режим на следен достъп, с цел да няма скупчване на хора в затворени пространства, оповестиха от там.

Няма да се позволяват лица с прояви на остри заразни болести, като това ще се открива с термокамери за бърз скрининг на лица с нараснала температура. Това ще се случи на първо време в териториалното отделение на Национален осигурителен институт в столицата. В приемните на Национален осигурителен институт няма да се позволяват и лица, завърнали се от страни, в които има открити случаи на COVID-19, както и ще се прекрати приемът на заявки, тъжби и други документи от такива лица. Преустановяват се консултациите в приемните на Национален осигурителен институт, те ще се дават на единния телефонен номер 0 700 14 802.

Въведохме ограничения като в Италия: Ще работят единствено хранителни магазини и аптеки

Заявления, тъжби и други документи по отношение на парични компенсации, помощи, пенсии, обезпечени вземания и издаване на документи от Осигурителния списък на Национален осигурителен институт ще се подават по електронен път, по реда на Закона за електронното ръководство, с дипломиран електронен автограф или с личен идентификационен код (ПИК) или посредством лицензиран пощенски оператор. Лицата, които по уважителни аргументи не са могли да подадат съответните документи по този ред, ще могат да ги подадат в период до 14 дни след анулацията на изключителното състояние, като тези документи ще се смятат за подадени в период, т.е. подадени в първия ден от периода на изключителното състояние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР