Във всеки от избирателните райони прегледахме внимателно кой колко гласа

...
Във всеки от избирателните райони прегледахме внимателно кой колко гласа
Коментари Харесай

Асен Василев: Не виждам вариант за кабинет с ГЕРБ, ще съставим правителство, което ни води към Европа

Във всеки от изборните региони прегледахме деликатно кой какъв брой гласа е получил на предните избори и на тази база наредихме листите. Това е на база на избора на хората. Това е най-честният метод. Когато шест партии би трябвало да влязат в една листа е обикновено е да има и искри, и недоволни. Най-важно е по какъв начин ще реагират гласоподавателите. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Общата оценка на „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ е, че Лена Бориславова ще помогне за идеята ни. Изключително значимо е да има дами, които са подготвени да се борят, макар помията, която се излиза в политиката “, акцентира той в отговор на въпрос дали това решение няма да е неверно.

„ Не виждам причина за упрека на Александър Дунчев “, съобщи Василев и цитира Васил Левски, който приживе е споделил: „ Да си кажем кривиците, пък тогава да вървим дружно. Не би трябвало да се приема персонално рецензията “, посочи той.
По мотив думите му за учителите, от които някои се почувстваха афектирани, съпредседателят на Политическа партия съобщи: „ Учителите ме схванаха извънредно добре. Моето изявление беше, че би трябвало да се финансира вярно техния труд и, че ГЕРБ неодобряваха личната си политика по отношение на тях. Ако ние даваме толкоз разнопосочни сигнали към основни специалности, нямам по какъв начин да пожелаваме качество по-късно в образованието или медицината “, посочи Василев.

„ Това, което ни сплотява с Демократична България е, че имаме вяра, че има по какъв начин България да стане естествена европейска страна и българите да живеем обикновено. Обединението ни е за да зададем ясна посока накъде да върви страната, тъй като в последните 5-6 години тази посока се загуби “, посочи политикът.

Асен Василев изясни какви са ни изгодите от влизането в еврозоната: „ Един милиард лв. няма да отиват за превалутиране при банкови транзакции, а ще остават в стопанската система ни. Ползата от Шенген е, че който внася от Европа няма да търпи такова закъснение, което да ни удря по джоба. Очакваме над 60 млрд лв. да влязат по Плана за възобновяване и резистентност. Ако тези пари отидат, там където през последните години, ще се обогати една дребна група от хора, а ние ще продължим да живеем по остарелия метод. Ако тези пари отидат във компаниите, ще могат да влагат в съоръжение, заплати, за опазване на здравето, обучение и така нататък Вярваме, че това е България, която желаеме “, сподели той.

„ Харесва ли им на българските жители по какъв начин живеят сега? Има набор от партии, които са ги докарали до тук. Много хора приказват за инфлацията, без да гледат данните. Ако погледнем страните в Източна Европа България е с 14% растеж на инфлацията, в Европа е 10%. Ако погледнем заплатите по отношение на цените, българите са напред - малко, само че напред. Целия район бе ударен доста съществено от войната в Украйна. По време на нашето ръководство стопански България е малко по-напред. Брутният вътрешен продукт се увеличи с 3,9% от Европа, наваксахме, имаме най-голям растеж на износа и втория най-хубав растеж на промишленото произвеждане и това в една доста тежка обстановка и с война до нас. Ако вярвате, че нашата фискална политика е отговорна да имаме най-ниската инфлация в Източна Европа, дано е по този начин. Заради войната и рецесията и че към този момент се лутаме в опита накъде да тръгнем, България не може да отлепи и да тръгне към центъра на Европа. Ако това не се случи, няма по какъв начин да имаме европейски приходи “, акцентира Асен Василев.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " бе безапелационен, че ПП-ДБ желаят да ръководят, в случай че завоюват изборите и по този начин опроверга рецензиите на своите политически съперници, че се борят за локалните избори. „ Правителство в този момент, което ни води към Европа. Големият въпрос е кой ще е първи. Това е значимо за България, тъй като ще покаже в каква посока ще тръгнем. Готови сме да създадем всичко допустимо да има кабинет, тъй като първият е получил доверие да зададе посоката на страната. Ще предложим държавно управление на малцинството. Има опция за диалози с ГЕРБ, в случай че се почисти от хора със зависимости и които са в листата „ Магнитски “. Аз не виждам обаче вид за кабинет с ГЕРБ “, изясни той.

По думите на Асен Василев Европрокуратурата ясно е показала, че е имало измами със замерванията на въздуха в Гълъбово.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР