Във времената на пандемията, когато отдалечената работа става все по-масова,

...
Във времената на пандемията, когато отдалечената работа става все по-масова,
Коментари Харесай

Краткотрайните интензивни тренировки са бърз и ефикасен начин за укрепване на здравето

Във времената на пандемията, когато отдалечената работа става все по-масова, а животът все по-заседнал, медицинските специалисти вършат най-различни проучвания по какъв метод може да се укрепи здравето в тези комплицирани условия. Не всеки може да си разреши всеки ден да отдели час или час и половина за спорт, само че се оказа, че това не е наложително. Ново научно проучване сподели, че даже 20 минути интензивна подготовка оказват изумително благотворно влияние на здравето, само че единствено в случай че се поддържа висока активност на физическите извършения .

Високоинтензивните интервални тренировки ( HIIT , high-intensity interval training), при които късите, само че доста енергични физически извършения се съчетават с къси интервали на отмора с надълбоко дишане, стават все по-популярни, тъй като изгарят мазнините. Но показаното неотдавна научно проучване, че от HIIT има доста по-голяма изгода – те покачват гъвкавостта на мозъка и доста усъвършенстват метаболизма.

В своята научна работа канадски и австралийски учени са съсредоточили върху кратковременните, само че интензивни тренировки, продължителността на които, в това число загряването, не надвишава 20 минути, а самите физически извършения са с дълготрайност не повече от 15 минути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР