Във времена, в които заради интереси и трудни преговори най-добрите

...
Във времена, в които заради интереси и трудни преговори най-добрите
Коментари Харесай

Фюри и Уайлдър слагат край на трилогията в мач с разменени роли

Във времена, в които поради ползи и сложни договаряния най-хубавите боксьори рядко се срещат даже по един път, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се готвят за. Двамата ще се боксират в Лас Вегас във финалния дуел от трилогията си за купата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). Галата стартира в 4.00 часа българско време в неделя и ще бъде предавана по " Ринг ", като основният мач се чака към 6.00 часа. И двамата настояват, че това ще е последният дуел посред им.

Първият мач през декември 2018 година приключи със. Във втория през февруари 2020 година Фюри беше. Той смъкна противника си два пъти, а в седмия рунд треньорът на Уайлдър - Марк Бриланд, хвърли кърпата на кръга и приключи мача.

Двамата влизат в третия епизод от конфликта си с разменени функции, освен поради това, че Фюри към този момент е първенец, а Уайлдър - кандидат. За разлика от предходните мачове, този път британецът е считан за безспорен любимец.

Подготовката му обаче беше надалеч от съвършена. Фюри месеци наред мислеше за, двамата водеха договаряния, само че след това Уайлдър си обезпечи трети мач със, акцентирайки, че има право на реванш. Първоначално срещата беше планувана за 24 юли, само че от ковид и мачът беше отсрочен за октомври.

Шампионът трябваше да спре подготовката си и да се прибере във Англия, с цел да бъде със брачната половинка си Парис, защото шестото им дете Атина имаше проблеми след раждането и беше няколко дни в интензивно поделение, а по-късно още седмици в болница. Трудностите към този момент са зад тила на Фюри, а той твърди, че все пак е изцяло квалифициран.

" Вижте ме, аз съм във фантастична форма, подготвен съм - през днешния ден, на следващия ден, постоянно. Винаги ще съм подготвен и в никакъв случай няма да се извинявам, тъй като не съм подобен. Беше стресиращ интервал, с бебето и с затрудненията, само че подготовката беше естествена. Тренирал съм като в " Роки ". Казвал съм го и преди - това, което аз не знам за бокса, не си коства да се знае ", сподели 33-годишният Фюри.

Той е с 30 победи (21 с нокаут) и едно тъждество в кариерата си. За разлика от предходните мачове с Уайлдър, както и от мача с Владимир Кличко през 2015 година, Фюри за пръв път влиза в огромен дуел като изявен любимец. Шампионът е сигурен, че ще нокаутира Уайлдър още веднъж, макар че сподели, че мачът с него е като.

 Фюри се появи на кантара с шапка в чест на кеч звездата Гробаря
Фюри се появи на кантара с шапка в чест на кеч звездата Гробаря

Уайдлър също е в друга позиция. Американецът държеше купата в продължение на пет години преди да я загуби от Фюри, а по-късно си откри редица оправдания за провалянето. Той първо сподели, че костюмът, който носи преди мача, е повлиял на представянето му, по-късно упрекна Бриланд, че е хвърлил кърпата, а по-късно го уволни. Основното му опрощение е, че Фюри е поставил нещо в ръкавиците си.

Уайлдър смени треньора си и към този момент се готви с някогашния боксьор Малик Скот, който победи на кръга през 2014 година

" Отлагането на мача беше положително за мен. Колкото повече време минава, толкоз по-добре за мен. Гледате един подмладен и преоткрил себе си Дионтей Уайлдър. Старият Дионтей към този момент не е тук. Не мога да го обясня, би трябвало да го покажа ", сподели 35-годишният Уайлдър, който има 42 победи (41 с нокаут), едно тъждество и една загуба.

Бившият международен първенец в тежка категория Ленъкс Люис даде преимущество на Фюри.

" Той е страховит боксьор, обича спорта. Този спорт не опира единствено до нокаута. В мозъка си Дионтей мисли за нокаут, тъй като е нокаутирал доста хора. Той има вяра, че му би трябвало секундата за точния удар. Но тази секунда би трябвало да пристигна, би трябвало да я чакаш, а от време на време тя в никакъв случай не идва. Точно поради това би трябвало да дадеш преимуществото на боксьора ", сподели Люис.

Според някогашния първенец в две категории Бърнард Хопкинс Фюри още веднъж би трябвало да се боксира както във втория мач. Според него Уайлдър ще завоюва.

" Фюри би трябвало отново да се опита да го ядоса, тъй като тогава Уайлдър прави неточности и изоставя проекта си. Но си мисля, че Уайлдър този път ще завоюва, тъй като ще се бие друго, няма просто да чака на точния удар с дясната ръка. Той в действителност го желае и имам вяра, че ще нокаутира Фюри, само че не и рано. Първо ще би трябвало да мине през пъкъла ", сподели Хопкинс.

Подобно на конференцията, на която им да застават лице в лице, двамата боксьори не се приближиха един до различен и на кантара преди мача. И двамата са с най-високото си персонално тегло досега. Фюри тежи 125.65 кг, с съвсем два кг повече от предходния мач с Уайлдър. Американецът тежи 108 кг, с три повече спрямо предходния дуел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР