Във връзка със зачестилите сигнали от страна на граждани за

...
Във връзка със зачестилите сигнали от страна на граждани за
Коментари Харесай

Започна пролетното почистване на Троян

Във връзка със зачестилите сигнали от страна на жители за нараснала запрашеност при разчистване на неподвижен материал, общинска администрация разяснява, че проблематичните сектори по улиците „ Христо Ботев “ и „ Васил Левски “, „ Ген. Карцов “ и „ Акад. Ангел Балевски “ са част от републиканската пътна мрежа и отговорност за зимното разчистване по тях носи Областно пътно ръководство.

За поредна година почистването от страна на Областно пътно ръководство не стартира в точния момент, заради което се наложи Оперативна програма „ Комунални услуги “ наред с уличната мрежа в града да работи и по републиканските улици.  

Припомняме, че със Заповед № 1157 от 09.10.2018 година на Кмета на Община Троян, се регламентира, че за култивиране на пътните настилки в град Троян в зимни условия следва да се употребяват само химически субстанции, а не инертни материали. В свое писмо до Председателя на управителния съвет на АПИ и до Областно Пътно ръководство – Ловеч госпожа Михайлова алармира за употребяваните минерални материали (пясък) от страна на компанията, поддържащата пътя, излага редица проблеми, свързани с неговата приложимост и упорства пътните настилки в обитаемоте места от Община Троян да бъдат почистени от останали инертни материали и артикули в най-кратки периоди. Остро се упорства през сезон 2022/2023 год. АПИ да съблюдава прецизно заповедта на Кмета на община Троян за възбрана за потребление на пясък при отнасяне на пътните настилки.

Почистване на улиците от републиканската пътна мрежа ръчно се постанова заради огромното количество пясък, което не може да бъде събрано по различен метод. След възстановяване на метеорологичните условия и повишаване на температурите, общинското дружество „ Комунални услуги “ стартира поетапно пролетно разчистване на града. На финалната права е наложилото се ръчно разчистване на градската част от насъбраните през зимата пясък и други боклуци, работа към този момент започнаха и двете метачни машини на предприятието, които работят с вода и заради до неотдавна минусовите температури, нямаше по какъв начин да бъдат включени досега заради риск от заледяване.

До края на седмицата ще стартира и измиването на града от ул. „ Васил Левски “ (от пресечката с ул. „ Симеон Велики “ (кръговото кръстовище на „ Вила Ванна “) към СББАЛ – Троян) и жк. Лъгът. То ще се прави от екипи на „ Комунални услуги “, работещи на две смени, като, с цел да не бъдат създавани усложнения при напредването на жителите, някои от най-натоварените сектори, като ул. „ Христо Ботев “, ще бъдат измивани през почивните дни.

Община Троян счита да продължи положителната процедура, която приложи през 2021 година, и да уведомява авансово жителите посредством изявления за улиците и кварталите, които подлежат на измиване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР