Във връзка със Световния ден за социална справедливост – 20

...
Във връзка със Световния ден за социална справедливост – 20
Коментари Харесай

Инджова за Декларацията: Имаме задача да направим нова държава

Във връзка със Световния ден за обществена правдивост – 20 февруари – представители на протестиращите към този момент 227 дни в така наречен Триъгълник на властта - дадоха специфична конференция в Българска телеграфна агенция. На нея те показаха настояванията на митинга, като приказваха за оповестената в Деня на Апостола – на 19-ти февруари - „ Декларация за чиста и свята Република “ (в края на текста я публикуваме без редакторска намеса). Тя може да бъде подписана и на адрес: https://www.peticiq.com/podpiska-podkrepa

В началото на конференцията отец Дионисий Стобийски показа присъстващите, отбелязвайки неповторимото наличие на „ жив министър-председател на митинга “ – Ренета Инджова , министър председател на България (1994 – 1995). След това продължи, акцентирайки Тодор Стоянов, Петър Недевски, Вера Иванова, Нели Димитрова - майки на деца с увреждания от „ Системата ни убива “, „ приютили “ онази част от протестиращите, траяли с интензивността си и след 116-ия му ден, когато „ някои решиха, че е по-подходящо да осъществят настояванията на митинга под друга форма “. След това отец Дионисий уточни и задаващия неуместни въпроси Александър Иванчев , и младите лица на митинга - Мишел Стоянова , младежът Станислав , а също по този начин и поборника за правдивост Росен Миленов , както и интензивно ангажираните в съдържателността на митинга - Иван Кирилов и Юлияна Кушева .

Първо бе дадена думата на Ренета Инджова . Причината – това, поради което постоянно се е борела, го е видяла да стартира да се случва на първия ден от митингите – 9 юли 2020 година.

„ Декларацията, която митингът излъчи, е парламентарен документ – сходен на този, какъвто бащите на американската народна власт и страна направиха. Може би ние имаме странната за днешните условия задача да създадем нова страна, само че имаме ли ресурса за това? Над 2.5 млн. души са прокудени отвън страната, а те имат своето изконно право за репатриация. Имат своето изконно право да пазят територията, на която са се родили. Пълно е с завоеватели по света, които чакат освобождение на територии. За това на жителите, които са останали към момента тук, на тази земя, задачата е да пазят тази територия за нейните същински владелци, които краткотрайно са на гурбет или са краткотрайно изгонени. Онова, което се реализира на нашата територия, не е демографска рецесия, а пречистване. Искам интервенция „ Чисти ръце “, а те прочистват територия. За това проследявам със зорко око какъв брой са тези, които са показали предпочитание и са се записали, че ще гласоподават от чужбина. Сигурна съм, че пред тях ще бъдат издигнати всевъзможни спънки “ – предизвести Инджова.

По отношение на Декларацията Инджова обърна особено внимание на записаната в нея задача: Приемане и в България на европейската процедура - Закон за Изпълнителната власт .

От своя страна Вера Иванова от „ Системата ни убива “ означи, че в деня на международната обществена правдивост единственото, което може да се каже, е, че България е антисоциална страна. Но че едно от най-хубавите неща, които са им се случили на митинга, е „ вярата и вярата, че дружно ще променим страна “.

„ Станахме семейство, което никой не може да раздели “ – акцентира от своя страна Дионисий. Петър Недевски продължи мисълта му с думите, че християнската заръка споделя да си пазим фамилията, да си пазим околните. Ето за какво протестиращите към този момент 227 дни няма да търпят каквито и безпочвени обвинявания и клюки,че имат политически упоритости. "Ние имаме цели, които през вчерашния ден изрично се изрекоха в Декларацията " - акцентира Недевски, представител на "Орловград ".

Тодор Стоянов разяснява, че 33-те точки в Декларацията са плод на натурален развой и на 8-месечен опит, насъбран по време на митинга. "Основните ни претенции не са малко, само че те са изцяло реализируеми, в случай че желаеме в действителност да реализираме тотална смяна, а не някаква обикновена замяна " - изясни още той.

Александър Иванчев прикани всеки, който си дава сметка, че общество се гради от вдишване на персонални отговорности, да поддържа декларацията.

ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ на ПРОТЕСТА от19-ти февруари 2021 година

Ние – Братството на Почтеността – ежедневно и интензивно протестиращите съвсем към този момент 8 месеца жители с антиправителствени демонстрации в така наречен Триъгълник на властта в българската столица София против ръководството на Бойко Методиев Борисов, искащи демонтирането на бойковизЪма и неговата мафиотска мутризация от Република България и държавните институции на властта в Родината ни, както и оставката на Иван Гешев като Главен прокурор и унищожаване на каскетщината от Българската прокуратура в единение с изпълващите ни и структури, и общности – Национална гражданска самодейност “Системата ни убива”, Блокада “Орловград”, Палатков лагер “Ларго”, Палатков лагер “Фонтан Независимост”, Палатков лагер “Ректорат”, както с всички изявено будни цивилен лица и всички взели участие и участващи в 226-дневните към този момент митинги на българската áгора протестиращи български жители – през днешния ден в Деня на Апостола на свободата – Йеродякон Игнатий Васил Левски, 19-ти февруари 2021-ва година, в 148-мата годишнина от неговото мъченическо и жертвено просияване за свободата, независимостта и просперитета на нашето Отечеството, отчитайки спецификите, идентичността, традициите, народопсихологията и изискванията, в които обитава нашия Български народ и извънредно нужното му демократично завръщане в ръководството на личните му бъднини: – приехме актуалната Декларация за Чиста и Свята Република и най-отговорно настояваме и пожелаваме от всички политически партии, обединения, конструкти и лица, които ще вземат участие в политическия и публичен живот на страната следните 33 изцяло осъществими неща за Чиста и Свята Република България:

1. Публично низвергване на лицето Бойко Методиев Борисов и неговата незаконна групировка, наричаща се политическа партия “ГЕРБ”, както и присъдружните им така наречен съдружни сътрудници от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, а също и самоопределящите се за партия “Воля”!

2. Клетвено заричане, че с гореспоменатите низвергнати политически субекти никой в никакъв случай под никакъв претекст няма да влиза и взе участие в каквито и да било договаряния или взаимни дейности и начинания!

3. Обявяване с Решение на Народното събрание за противоконституционност и незаконосъобразност на Политическа партия “ГЕРБ” по причина, че абревиатурата от тяхното название дублира Националния герб на Република България , за което Конституционният съд следва да даде същото естествено на това схващане свое Тълкувателно определение!

4. Приемане на Декларация на Народното събрание, обявяваща съвсем 12-годишното ръководство на Бойко Борисов за незаконен режим , унищожил българската стопанска система, издигнал корупцията в народен блян, унищожил българското правосъдие, властвал посредством фалшификации и операции при избори, превзел медиите, ликвидирал системите на опазване на здравето, култура и трудово-социалните връзки, лишил наложително и принудително голям брой човешки и цивилен права и свободи, нарушавал човешкото право на леговище, подхвърлял хора на гонение и гонене в услуга на задгранични държавни ръководители и безчет тъй наречените!

5. Пълна и цялостна проверка на 3-те мандата ръководство на ГЕРБ – Правителствата: “Борисов 1”; “Борисов 2” и “Борисов 3” и одит на активността на общините, ръководени от ГЕРБ, както и обществено обявяване на резултатите, както и пускане на следващи административно-наказателни дейности със глоба на Българския съд!

6. Възстановяване на парламентаризма и заклеймяване на най-опозорилото се 44-то Обикновено Народно заседание, превърнато в продължение със статут на обслужващ личен състав на ръководителя на Министерския съвет!

7. Приемане на обща Декларация и взимане на Решение за къс промеждутъчен мандат на идващото 45-то издание на Обикновеното Народно заседание, което главно да извърши проверка и промяна на Избирателния кодекс за – застраховане на действително почтени и демократични изключителни и предварителни парламентарни избори, които да се проведат в есента на актуалната 2021-ва година, дружно с идния президентски избор, според публичните настройки и упования измежду Българския народ!

8. Отказ на участващите в идващия 45-ти Български парламент парламентарни групи от сформиране или от поддържане на Правителство, заченато от задкулисието , без значение родно или интернационално такова, обратно на ползите на суверена – Българския народ и връщане на връчените от Държавния глава мандати за ръководител, конструкция и състав на Министерския съвет!

9. Законодателно застраховане на честността, прозрачността и демократичността на изборния развой, замяна състава на Централната изборна комисия и разписване на законодателни промени и промени, които да подсигуряват опцията Правителство, назначено от Държавния глава с особения ексклузивен статус на Служебен кабинет да реализира организирането и провеждането на законни, а не псевдолегални национални избори !

10. Пълна проверка на дейностите, реализирани при организацията и провеждането на идните на 4-ти април т.г. авансово съзнателно опорочени, а оттова и нередовни парламентарни избори на ЦИК, РИК и СИК, изключително при изискването, че Борисов в началото под боязън от Служебно държавно управление, а след това от безочливост отхвърли на Протеста най-малко по време на стартиралия към този момент избирателен развой и изборна акция да е министър председател в оставка и с Кабинет в оставка!

11. У еднаквяване на регистрите и описите на Национален статистически институт, общинските служби ГРАО, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и ЦИК , защото актуалните колосални несъответствия са незаконни по отношение на целокупния Български народ като разликата в упоменатите регистри е с милиони души (съществуващи и несъществуващи)!

12. Възлагане в най-спешен порядък образуване и реализиране на действително броене на популацията от страна на Националния статистически институт преди провеждането на идващите избори, както и определяне броя на издадените от Министерство на вътрешните работи документи за идентичност на лицата с българско поданство, които действително удостоверяват физическото съществуване на притежател на документа!

13. Ревизия на регистрите в Дирекция “Консулства” при Министерство на външните работи!

14. Обезпечаване опцията за отдалечено и електронно присъединяване в избори посредством гласоподаване на всички български жители без значение от тяхното местоположение по света!

15. Обезпечаване на предпазено машинно гласоподаване във всички Секционни изборни комисии както в рамките на страната, по този начин и в разкритите такива отвън нейните държавни граници!

16. Въвеждане на дейно наложително гласоподаване, което при несъблюдение действително да се санкционира със съществени наказания, приемане на изборни резултати за постоянни и годни при съществуване на минимум 75 % взели участие в изборния развой посредством практикуване задължението си да гласоподават от имащите право на това, допускане на отвод от изтъкване на избор при цялостно неодоброние на препоръчаните претенденти при самото гласоподаване със съществуваща опция или с целеустремен нереален избор, а и понижаване на противоречивата за Конституцията ни 4-процентовата преграда за парламентарно посланичество на 2 %!

17. Уволнение на лицето Михаил Константинов и разпускане и закриване на ръководеното от него Държавно сдружение “Информационно обслужване”, а изпълняваните от това сдружение действия да се възложат на Института по математика и информатика при Българска академия на науките, което ще подкрепи и българската просвета!

18. Подмяна състава на целия Висш Съдебен съвет и унищожаване съществуването на политически квоти във Висш съдебен съвет от страна на Народното събрание!

19. Премахване ролята, функционалността и длъжността “Главен прокурор на Република България”, промяна и подготовка на конституционна такава за радикална смяна в Правосъдната система на страната, според публичните настройки и упования за бързо и дейно правосъдие и промени в тази система, които ще извадят Държавното обвиняване от структурата и състава на Висшия Съдебен съвет и ще го слагат на вярното място в българския правораздавателен конструкт, а Прокуратурата да предстои на инспекция, надзор и доклад по отношение на Народното събрание Висш съдебен съвет! Естествено при посочените промени да отпадне фигурата на прокурор, наблюдаващ основния прокурор!

20. Избиране от следващо към този момент 46-то Обикновено Народно заседание, формирано в резултат на същински почтени парламентарни избори, на реформистко Българско държавно управление, което да реализира същинска резултатна битка с проведената престъпност, да организира чистка във всички държавни институции и да реализира същинска демутризация в българското общество, да осветли българското задкулисие, да прекъсне политико-олигархичните връзки и обществено да даде на Прокуратурата за покачване на обвинявания по отношение на нарушителите, пребиваващи и обитавали по политическите върхове на Българската страна!

21. С викване на специфична Парламентарна комисия още в 45-тото Народно събрание, която да проверява Иван Гешев и неговите досегашни дейности в битието му на всички длъжности, които е заемал в Българската правосъдна система!

22. Приемане и в България европейската процедура на Закон за Изпълнителната власт (каквито закони в Държавата има като Правилник за организацията и активността на Народно събрание, тоест Закон за Законодателния орган, Закон за Съдебната власт, Закон за Държавния глава, тоест Представителната власт и закон за медиите, тоест Четвъртата власт) с ясно написани отговорности и отговорности на председателстващия я и съставляващите я, а не поради така наречен политическа целенасоченост един ръководител на Министерския съвет след овакантяване на Кабинета да не предстои на никаква следваща отговорност, заради групова безнаказаност, размита в състава на едно държавно управление!

23. Изготвяне на Ред за отзоваване от държавна власт посредством плебисцит при огромно национално неодобрение, предизвикано от задоволително състоятелни доказателства за закононарушение, който да се провежда директно или от Народното събрание, или от Президента на Републиката, както и посредством Подписка на жители с избран най-малък предел на брой лица с българско поданство, която да работи наложително и да се отнася до гореспоменатите институции за осъществяване по подготвеност със задължаващ темперамент! Това да е годно за заемащите длъжностите президент, ръководител на Народното събрание, министър-председател, народен омбудсман, депутат, както и за кмет на община или обитаемо място посредством локален референдум!

24. Прочистване на специфичните служби, Министерство на вътрешните работи и ДАНС от лица, обслужващи мафията в страната и в чужбина!

25. Сформиране на нарочна Комисия при Народно събрание и приемане на парламентарна Декларация със лист на имена, на които публично да се сложи политико-обществено клеймо “Persona Contemptum” / “Persona Ignominia” и пускане на развой на цялостна замяна на политическата класа в страната (сходно със замисъла и активността на известно назоваваната Комисия по досиетата)!

26. Приемане от Народното събрание на лист на компаниите и лицата в тях с неприятни история и рейтинг, на които да се ограничи присъединяване им при възлагане или осъществяване на публични поръчки!

27. Обявяване и осъществяване на тотална интервенция “Чисти ръце”!

28. В началото на идващия мандат на определен за Президент на Републиката (2022-ра – 2027-ма г.) и с Решение на по-следващото 46-то Обикновено Народно заседание да се приготви вероятно свикването на нова Национална кръгла маса с необятно гражданско наличие в нея за приготовление и привикване на VIII-мо Велико Народно заседание, което да отговори на настояванията на Българския народ за нов по-справедлив Обществен контракт, гарантиращ му по-достойни съдбини и възстановяване демографската картина в страната!

29. Да се застъпи доста по-активното присъединяване на жителите в политико-обществените процеси на страната!

30. Организиране на Граждански експертни препоръки към Парламентарните комисии, Министерствата, Държавните организации и Държавните сдружения, разпореждащи се и разплащащи се с големи суми както от Държавния бюджет, по този начин и с евросредства за надзор, съвет и контрол!

31. Предвид характерната за целия свят пандемия “Ковид 19” избиране на виновен пред Парламента Национален здравен център, който да координира съответни медицински ограничения за цялото общество, за всеки пациент и за всеки жител!

32.

а.) Освобождаване от служба на лицето Емил Кошлуков , избор на нов състав на Съвета за електронни медии и избор на нов Генерален шеф на Българска национална телевизия!

б.) Освобождаване от служба “Генерален шеф на БТА” на лицето Кирил Вълчев и оповестяване на конкурс за поста!

в.) Преждевременно освобождение от поста „ Председател на КП КОНПИ “ на лицето Сотир Цацаров!

г.) Предсрочно освобождение на политически назначените за български посланици по света, свързани с политическо-партийните структури на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Воля!

33. Определяне на изключителни национални локални избори със особено Решение на по-следващото 46-то Обикновено Народно заседание в период до края на м. май идната 2022-ра година, съгласно новоприет Изборен кодекс!

Обявяваме на целия Български народ, пребиваващ в Родината и на нашите сънародници, намиращи се отвън нейните лимити, че актуалната наша Декларация за Чиста и Свята Република България ще бъде публично импортирана и подадена в Деловодството на Канцеларията при Държавния глава още в първия работен ден на администрацията – на 22-ри февруари т.г. (понеделник) както също и в Деловодството на Народното събрание още в първия работен ден на новия 45-ти Обикновен Български парламент, по всяко време това.

Призоваваме всеки български жител, който поддържа 33-те оферти на Протеста да взе участие в Подписка към актуалната Декларация, която ще се събира както тук – в Шатрата на майките на децата с увреждания, а и посредством съидейници, по този начин и електронно посредством Интернет.

Да живее България!

Съединението прави силата!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР