Във връзка със стартиране изпълнението на демонстрационен проект: „Екологични и

...
Във връзка със стартиране изпълнението на демонстрационен проект: „Екологични и
Коментари Харесай

Във Враца правят встъпителна пресконференция по проект „Екологични и рециклиращи администрации”

Във връзка със пускане осъществяването на демонстрационен план: „ Екологични и рециклиращи администрации”, финансиран от Европейския фонд за районно развиване и от държавния бюджет на Република България посредством Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 г.”, на 30 март /сряда/ от 11 часа. в Заседателната зала на Община Враца ще се състои встъпителна конференция.
Проектът планува да бъдат обезпечени в допълнение благоприятни условия на жителите, комерсиалните обекти, офис постройките за висококачествено разделно събиране на формираните от тях рециклируеми боклуци, отвън тези - обхванати от системите за разделно събиране на отпадъците от опаковки и останалите всеобщо публикувани боклуци.
Демонстрационният план ще се осъществя на територията на Враца, където доминира централизация на офиси, търговски центрове и административни здания. Предвижда се да бъдат обособени 10 площадки на общински терени, като на всяка една от тях ще бъдат ситуирани комплекти от по 3 подземни контейнери с размер 1.5 м3.
Целевата група е популацията, както на територията на община Враца, по този начин и популацията на още 5 регионални градове.
На конференцията ще се показа информация за идните действия по плана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР