Във връзка със случая Малорад е образувано досъдебно производство за

...
Във връзка със случая Малорад е образувано досъдебно производство за
Коментари Харесай

От 1 до 5 г. затвор се предвижда за подправянето на бюлетини в Малорад

Във връзка със случая Малорад е формирано досъдебно произвеждане за това, че на 29.10 към 23 часа в секционна изборна комисия в село Малорад длъжностно лице е преправило резултати от локалните избори. За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 5 години, съобщи на брифинг прокурор Емилиян Костов, представител на Районна прокуратура-Враца.


" Разпитани са голям брой очевидци ", добави прокурор Емилиян Костов. Двама души са арестувани.

Прокуратурата не се намесва в изборния развой. При задоволително данни за закононарушение се образуват досъдебни производства, прибавиха от прокуратурата.

За момента са формирани 154 преписки, формирани са и 7 досъдебни производства от Районната прокуратура в града. Производствата са за нарушаване на политическите права на жителите.

Снощи членове на секционната комисия във врачанското село Малорад бяха привикани на разпит. Комисията стана известна с подправянето на бюлетини в интерес на избрани претенденти. Нарушенията са снимани от камерите за видеонаблюдение на броенето. При доказване на повдигнатото закононарушение, наказването съгласно Наказателния кодекс е от 1 до 5 години затвор. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР