Във връзка със създалата се ситуация и притесненията на българските

...
Във връзка със създалата се ситуация и притесненията на българските
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Има човек с температура, дошъл от Китай, който е изолиран във Варна

Във връзка със създалата се обстановка и терзанията на българските жители взех решение персонално да дойда на летището и да се срещна с ограниченията. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на брифинг от летище София.

„ Искам да ви кажа, че организацията и координацията е доста добра. На терен са минимум 10 души от министерството на опазването на здравето, екипи от организация „ Митници “, гранична полиция и така нататък “, съобщи той.

„ Тази термокамера засича всички пасажери и засича точната температура, която има всеки един от пасажерите. Когато е над 37 градуса пасажерът се води.

в стаичката и попълня анкетен лист. Към анкетния лист има една листовка, в която е разказано какви са дейностите и какво би трябвало да се предприеме по-късно “, посочи Ананиев.

„ Пътниците с температура се извеждат от летището през специфична врата, където чака съответният хигиеничен автомобил и се води в лечебното заведение, в което сме определили в София е ВМА. Не разрешаваме да има контакт сред тези, за които сме заподозрели, че има нещо и здравите пасажери “, уточни здравният министър.

По думите му с извънредно внимание се наблюдават пасажерите от Истанбул, Москва и Доха до някъде, като втора точка от пътешестване.

„ Много хора дойдоха от тези дестинации. Всички са тествани. Само един човек във Варна, които идва от Китай, само че не от континенталната част, а един от островите е с доста ниска температура 73,1 градуса, само че той е изолиран “, съобщи още Ананиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР