Във връзка с възможността от изригване на вулкана Агунг на

...
Във връзка с възможността от изригване на вулкана Агунг на
Коментари Харесай

МВнР: Българите на остров Бали да вземат лични мерки за безопасност заради опасност от изригване на вулкан

Във връзка с опцията от изригване на вулкана Агунг на индонезийския остров Бали министерството на външните работи и посолството на Република България в Джакарта обръщат внимание на българските жители, че Индонезия е повишила равнището на възможен риск от изригване на най-високата четвърта степен.
Нашите сънародници, които се намират на остров Бали, да наблюдават известията на локалните медии и да следват прецизно напътствията на управляващите при положение на изключителна обстановка.
От министерството предлагат да се вземат персонални ограничения за сигурност, измежду които:
Превантивни:
- Да се уверят, че разполагат с задоволително питейна вода и хранителни продукти;
- Да се снабдят с маски против прах;
- Да пазят персоналните си документи;
- Да се свържат с туроператора или самолетната компания си, с цел да се уверят, че при положение на евакуация ще бъдат превозени до безвредно място.
- Да се уверят, че имат годна здравна застраховка, включваща помощ при изключителни обстановки, в това число вследствие на вулканична дейност;
При вероятно изригване:
- Да не излизат навън и да не отварят прозорци;
- Да носят чифт диоптрични очила, при положение, че употребяват контактни лещи, защото вулканичната пепел би могла да сътвори риск от инфекции;
Министерството на външните работи и посолството ни в Джакарта приканват също така всички българи, намиращи се понастоящем на остров Бали, да се записват на уеб страницата на министерството в рубриката „ Пътувам за “, като дават мобилен телефон, имейл и прецизен адрес на местожителство на остров Бали. Така консулските ни управляващи ще могат да окажат своевременна помощ.
В случай на потребност българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Джакарта на тел. +62 21 390 4048, а при изключителна обстановка и в извънработно време – на денонощния дежурен телефон +62 811 932 200.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР