Във връзка с , според които се отнема автомобил на

...
Във връзка с , според които се отнема автомобил на
Коментари Харесай

98,4% от жертвите на пътя НЕ са заради пияни или дрогирани шофьори

Във връзка с, съгласно които се лишава автомобил на пийнал или дрогиран водач въз основата на тест, който подсигурява едвам 60% меродавност (40% от резултатите са подправени и цитирайки този теоретичен факт самите служители на реда наскоро стачкуваха против уличаването им с сходни проби), Министерство на вътрешните работи даде данни, които подлудяват.

 

Защото се оказва, че делът на алкохола и опиатите като аргументи за ПТП е незабележим. Огромният проблем в действителност е в политиците - върнатият на дневен ред инхаус, който обогатява тях и околните до властта компании, с неприятните пътища вследствие на корупцията предизвиква десетки пъти повече произшествия и убива десетки пъти повече хора.

Едва 1,5% от злополуките с потърпевши у нас са породени от водачи, използвали алкохол или опиати. Само 1,6% от жертвите на пътя в България са на злоупотребили с опиващи субстанции водачи. Вътрешното ведомство вади статистиката пред dir.bg.

От 4857 произшествия, породените от пияни/дрогирани са 75. От 383 жертви, погубените от алкохолизирани са 4, а от наркотизирани - 2-ма души. От 6177 ранени, на злоупотребилите с пиянство водачи се падат 75, а на прекалилите с дрогата - 13.

Радостина Тонева

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР