Във връзка с разпространението на COVID-19 Великобритания въвежда нови ограничения

...
Във връзка с разпространението на COVID-19 Великобритания въвежда нови ограничения
Коментари Харесай

От 6 април с нови правила за шофьорите на камиони, влизащи във Великобритания

 Във връзка с разпространяването на COVID-19 Англия вкарва нови ограничавания за всички превозвачи, влизащи на територията на страната, считано от 6 април. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Лондон съгласно новите ограничения превозвачите, чиито престой на територията на Англия е до 48 часа, ще би трябвало да създадат антигенен тест преди края на втория ден. В случай че престоят им е по-дълъг от два дни, те са задължени да преминат през тестване на петия и на осмия ден. Тестовете се правят гратис в избрани за задачата държавни центрове.

Превозвачите са задължени да се карантинират в транспортните си средства в границите на 10 дни, които могат да напущат единствено за извършване на покупки на хранителни артикули, къси разходки и тоалет.

Българското посолство в Лондон обръща внимание, че при неспазване на наредбите ще бъдат налагани санкции в размер на 1000 английски лири.

В случай на заразяване с COVID-19 превозвачите ще бъдат задължени да се карантинират за своя сметка в избраните за задачата от английските управляващи хотели.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР