Във връзка с разпространена в медиите информация, че министърът на

...
Във връзка с разпространена в медиите информация, че министърът на
Коментари Харесай

Позиция на Министерство на туризма

Във връзка с публикувана в медиите информация, че министърът на туризма Христо Проданов поддържа изключването на Руската федерация от Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации на 27.04.2022 година в гр. Мадрид, Испания на провелото се първо в историята изключително съвещание на Генералната асамблея (ГА) на СОТ, изрично заявяваме, че министър Проданов не е подкрепял изключването на Русия от организацията.

Взетото и гласувано от представител на Българското посолство в Кралство Испания решение не е в съгласие с Министерство на туризма. Също по този начин министър Проданов с публично писмо, изпратено до министъра на външните работи на РБългария на 11.04.2022 година предлага България да гласоподава „ ВЪЗДЪРЖАЛ съдебна експертиза “ във връзка с изключването на Руската федерация от СОТ.

При вземането на решенията в повереното му министерство, министър Проданов постоянно се е водил от националния интерес и е съблюдавал ползите на туристическия бранш, за който той е виновен като отраслов министър. И в съответния случай Министерство на туризма се съобрази с позициите на браншовите организации (Националния ръб по туризъм и Българска хотелиерска и ресторантьорска организация) по тематиката, които бяха обществено оповестени и в които те молят на идното гласоподаване по предложение за прекратяване на участието на Руската федерация в СОТ по точката от дневния ред, позицията на България да бъде „ ВЪЗДЪРЖАЛ съдебна експертиза “.

България е от страните, които са изключително наранени от близостта до военния спор и без подозрение усложнената геополитическа конюнктура в района генерира както стопански, по този начин и имиджови вреди за конкурентоспособността на българския туристически бранш, който към момента е в развой на възобновяване от пандемията COVID-19. Тази позиция на страната ни щеше да събере минимум негативи, както във връзка с двустранните и многостранните връзки в региона на туризма, по този начин и във връзка с входящия туристопоток и туристическия бранш. Сектор, който и към този миг е на първа линия при подпомагането на хората, търсещи протекция от войната в Украйна и заслужава позицията му да бъде чута. И за който всеки екскурзиант или посетител на страната ни е значим, без значение от неговата народност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР