Във връзка с произвеждане на изборите за народни представители на

...
Във връзка с произвеждане на изборите за народни представители на
Коментари Харесай

Кметът на община Мездра определи местата за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания за изборите на 2 октомври 2022 г.

Във връзка с производство на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година кметът на община Mездра Иван Аспарухов издаде Заповед № 610/ 31.08.2022 година, с която дефинира места и осведомителни табла на територията на общината за слагане на пропагандни материали - плакати, афиши, обръщения и други, от претендентите, партиите, обединенията и инициативните комитети по време на предизборната акция.

ЗАПОВЕД № 610/ 31.08.2022 година

На съображение член 44, алинея 2 от ЗМСМА, член 183, алинея 3, алинея 4, алинея 5 и член 184 от Изборния кодекс и Решение № 1322-НС/ 23.08.2022 година по отношение на изискванията и реда за осъществяване на предизборната акция в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година

НАРЕЖДАМ:

1. Определям места и осведомителни табла на територията на община Мездра за слагане на пропагандни материали - плакати, афиши, обръщения и други, от претендентите, партиите, обединенията и инициативните комитети по време на предизборната акция в интервала от 2 септември 2022 година до 24:00 ч. на 30 септември 2022 година за производство на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година, както следва:

На особено сложени табла в гр. Мездра:

• на ул. „ П. Р. Славейков “ - до източната фасада на Хотелски комплекс „ Родина “ и в зелената повърхност южно от ОУ „ Христо Ботев “;

• на ул. „ Христо Ботев “ - след кръговото кръстовище с ул. „ Марин Дринов “, северно от Автогарата;

• на площад „ Калето “;

• в зоната на кръстовището на ул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Баданец “;

• в зелените площи на площад „ Македония “;

• на ул. „ Георги Димитров “ - до тото пункта;

• в зелените площи пред някогашния Младежки дом;

• на ул. „ Георги Кирков “ - южно от детската площадка в кв. 10;

• на кръстовището на ул. „ Ал. Стамболийски “ и ул. „ Св. св. Кирил и Методий “;

• на южната фасада на постройката на Търговски комплекс „ Роял “, над киното (съгласно Приложение №1);

• на кръстовището на ул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Заводска “;

• на ул. „ Христо Ботев “ - в зелената повърхност вляво след моста на река Моравишка в посока излаз - Мездра;

• в алеята на кръстовището на ул. „ Янко Сакъзов “ и ул. „ Ал. Стамболийски “;

• на кръстовището при входа на кв. „ Лещака “.

2. Кметовете и кметските наместници със своя заповед да дефинират местата за слагане на пропагандни материали в съответното обитаемо място.

3. Разполагането на шатри на територията на гр. Мездра да става с категорично позволение на кмета на общината след подадено документално заявление.

4. Разполагането на шатри на територията на останалите обитаеми места в община Мездра да става с категорично позволение на кмета/ кметския наместник на съответното обитаемо място след подадено документално заявление.

5. Агитационни материали могат да се слагат на здания, витрини или огради единствено след позволение от притежателя или шефа на парцела.

6. Поставянето на пропагандни материали тук-там, разнообразни от упоменатите в актуалната заповед, да се смята за нарушаване и да се глоби.

7. Забранявам:

а) слагането на пропагандни материали на:

• автобусни спирки;

• постройката на Общинската администрация (отвън и отвътре);

• дърветата и стълбовете;

• постройките на учебните заведения, детските градини и болниците;

• транспортните средства на публичния превоз, без значение чия благосъстоятелност са те;

• постройките, където са изборните секции;

б) разпространението и потреблението на пропагандни материали, застрашаващи живота и здравето на жителите, частната, държавната и общинската благосъстоятелност и сигурността на движението;

в) провеждането на предизборна пропаганда в държавни и общински институции и институции, държавни и общински предприятия, и на работните места от лица на изборна служба в синдикалните и работодателските организации;

г) предизборна пропаганда 24 часа преди изборния ден и в изборния ден;

д) слагането на пропагандни материали в изборните пространства, както и на разстояние по-малко от 50 м от входа на постройката, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

7. Задължавам партиите, обединенията от партии и инициативни комитети в период до 7 (седем) дни след изборния ден да отстранен поставените от тях пропагандни материали, според член 186, алинея 3 от Изборния кодекс.

Установяването на нарушавания на заповедта, съставянето на актове, издаването и обжалването на наказателни постановления да се прави по реда на Закона за административните нарушавания и санкции.

Заповедта да се оповести обществено посредством средствата за всеобщо осведомление, на интернет страницата на Община Мездра и на осведомителните табла и да се сведе до знанието на РИК - Враца, районно управление (на МВР) „ Полиция “ - Мездра, кметовете и кметските наместници и записаните партии, обединения от партии и инициативни комитети за присъединяване в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година

Контрол по осъществяването на заповедта разпореждам на кметовете и кметските наместници на обитаемоте места и на секретаря на Община Мездра инж. Светлана Мицева.

ИВАН АСПАРУХОВ,

Кмет на община Мездра
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР