Във връзка с предстоящото застудяване и очакваните снеговалежи всички областни

...
Във връзка с предстоящото застудяване и очакваните снеговалежи всички областни
Коментари Харесай

Денков: Областните управители спешно да проведат координационни срещи преди зимата

Във връзка с идното захлаждане и предстоящите снеговалежи всички регионални шефове незабавно да проведат координационни срещи с общинските управления, регионалните дирекции на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, регионалните пътни ръководства на Агенция „ Пътна инфраструктура “, регионалните дирекции на „ Пътна полиция “ и компаниите, ангажирани със снегопочистване.

Това разпореди министър председателят акад. Николай Денков.

Целта е да се ревизира и удостовери готовността за работа на всички екипи още този уикенд и идните седмици, тъй че обитаемоте места в страната да посрещнат без проблеми зимните условия.

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) оповестиха най-високо равнище на заплаха за времето в събота.  Обявен е червен код за изобилен снеговалеж в елементи от 6 области на страната - Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.

Очакват се обилни превалявания от дъжд, които бързо ще преминат в сняг. Очаквани количества - до 40-65 mm. Ще се образува снежна завивка, в планинските елементи от региона ще има виелици и ще се образуват навявания. Силен северозападен вятър с пориви до 20-24 m/s.

В останалата част от страната е разгласен оранжев и жълт код за рисково време. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР