Във връзка с предстоящите почивни дни е създадена организация от

...
Във връзка с предстоящите почивни дни е създадена организация от
Коментари Харесай

Да се използват и малките гранични пунктове, съветват пътните полицаи

Във връзка с идните почивни дни е основана организация от Министерство на вътрешните работи за интензивно наличие на чиновници от пътна полиция на всички места и входно-изходни артерии на огромните градове , основните пътища и автомагистралите и местата с централизация на пътнотранспортни катастрофи.

Органите ще имат интензивно наличие по надзор и контролиране на придвижването в празничните дни . Максимален брой чиновници ще бъдат задействани за тази активност. По време на почивните дни ще се работи със профилирани полицейски интервенции по направление - определяне на водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и техните аналози, както и за неправоспособни водачи.

Също по този начин е основана организация всички автоматизирани механически средства за надзор на скоростта да работят от самото начало на празниците за определяне на извършители по Закона за придвижване по пътищата.

Най-тежките посоки са:
Пътят Благоевград - Кулата; пътят от София към Калотина; автомагистралите " Хемус ", " Тракия ", " Марица " и " Струма " ; републиканския път от Русе за Хасково.
От " Гранична полиция " предлагат пътуващите по време на Великден да употребяват освен главните, само че и по-малките гранични пунктове. Комисар Румяна Борисова - шеф отдел " Гранични инспекции " в Групово дело " Гранична полиция ", съобщи, че е обезпечен нужният запас от чиновници и механически средства, отговарящи на европейските стандарти.

Проведени са по места работни срещи с ръководителите на службите от наложителния граничен надзор, с ръководителите на граничните пунктове за набелязване на ограничения за недопускане на нарушавания.
От " Гранична полиция " припомнят още малолетните български жители , които ще пътуват без своите родители или единствено с един родител, да бъдат снабдени с нужните заявления и единодушие от страна на непридружаващия родител.

Създали сме организация при църковните обекти да има наличие на полиция, които да оказват подпомагане, контролиране и подкрепяне, с цел да не се позволяват тапи или пътни произшествия. Ще има обособени паркинги.

От Министерство на вътрешните работи предизвестяват жителите, че тези, които паркират своите МПС-та на пътищата и затрудняват придвижването - ще бъдат глобени.

На 5-ти ще бъде основано реверсивно придвижване на Владая в посока излаз София и на 9-ти е основано реверсивно придвижване за прибиращите се жители.

На 5-ти ще бъде спряно тежкотоварното придвижване, същото ще се случи и на 9-ти от 14 до 20 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР