Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на

...
Във връзка с повишение на температурите и снеготопенето кметът на
Коментари Харесай

Наблюдават се нивата на реки и язовири в София заради обилното снеготопене


Във връзка с покачване на температурите и снеготопенето кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се прави наблюдаване на положението на реките и равнищата на общинските язовири на територията на Столична община.

Кметът на столицата разпореди също районните кметове да обезпечат наблюдаване на сериозни места, дерета и речни корита в съответните региони.

Столичен инспекторат управлява обезпечаването на проводимостта на дъждоприемните шахти по уличната мрежа, оповестиха от общината.

Четири екипа на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” направиха наблюдаване на място на общинските язовири и реагират на сигнали.

Към момента речните корита са с естествена проводимост.

Извършва се и следено изпускане на водни количества през главните изпускатели на язовирите „ Иваняне ”, "Мърчаево", "Суходол" и „ Мрамор ”. Извършва се наблюдаване на водните равнища в язовирите и се обезпечават нужните свободни размери. Проверяват се и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.

През 2017 година Столична община извърши разчистване на над 100 км речни корита на своя територия, сред които 5 км от река Искър.

Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са се отзовали на два сигнала за ледени висулки и снежни козирки. Напомняме на притежателите на частни здания да огледат своите парцели и при нужда да подхващат дейности за обезопасяването им. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР