Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания

...
Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания
Коментари Харесай

Здравните власти обявиха кои области са в грипна епидемия

Във връзка с повишението на заболяемостта от остри респираторни болести и грип краткотрайни противоепидемични ограничения са въведени в следните области:

- В област Ямбол грипна зараза е оповестена в интервала 25-31 януари, като образователният развой е прекратен в интервала 26-31 януари.

- Област Пловдив удължава оповестената грипна зараза до 31 януари, като образователният развой е прекратен в интервала 25-31 януари.

- Област Ловеч удължава грипната зараза до 27 януари, като образователният развой е прекратен до 24 януари.

- Област Пазарджик удължава грипната зараза до 31 януари, като образователният развой е прекратен до 24 януари.

- Област Габрово удължава грипната зараза до 29 януари, като образователният развой е прекратен до 29 януари.

- Област Стара Загора удължава грипната зараза до 31 януари, като образователният развой е прекратен до 27 януари.

Припомняме, че на територията на София област е оповестена грипна зараза в интервала 20-27 януари, като образователният развой е прекратен в интервала от 23-27 януари. Област Добрич е в грипна зараза до 25 януари, като образователният развой е прекратен до същата дата.

Временните противоепидемични ограничения във връзка с здравната система включват: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ, оповестиха от здравното министерство.

Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав.

Препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост - дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР