Във връзка с постъпили сигнали към Българския лекарски съюз за

...
Във връзка с постъпили сигнали към Българския лекарски съюз за
Коментари Харесай

БЛС предупреди за злоупотреби с онлайн консултации

Във връзка с постъпили сигнали към Българския лекарски съюз за регистрирани немедицински лица в разнообразни платформи, предлагащи онлайн съвещания с доктор или опция за записване на часове за обзор при експерт, от съсловната организация осведомят, че единствено регистърът на Лекарския съюз подсигурява, че онлайн съвещания се правят от лекари.

Медицинските платформи за онлайн съвещания не носят отговорност и за данните, оповестени в платформите на потребителите или медицинските лица, и нямат обвързване да ги обновяват и актуализират. 

От БЛС предлагат на потребителите на този тип услуга за онлайн съвещания с доктор да се уверят, че експертите, при които записват своя час или обзор, имат право да упражняват лекарската специалност на територията на Република България.

Проверка може да бъде направена в интернет страницата на Националния указател на БЛС с въвеждане на имената или УИН на съответния експерт.

Ако няма данни за лицето, това значи, че то няма право да упражнява лекарската специалност у нас и има възможност да не има нужните квалификационни документи.

От съсловната организация приканват сигнали за нарушавания да се подават на имейла на Лекарския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР