Във връзка с отдаването на последна почит на Видински митрополит

...
Във връзка с отдаването на последна почит на Видински митрополит
Коментари Харесай

Обявиха Ден на траур в община Видин в памет на митрополит Дометиан

Във връзка с отдаването на последна респект на Видински митрополит Дометиан и почетен жител на Видин, кметът на община Видин Огнян Ценков издаде заповед, с която 20 септември се афишира за Ден на печал, оповестяват от локалната администрация. По този мотив националният байрак пред всички административни здания ще бъде свален на половина на носещите тела. Със заповедта се анулират увеселителните мероприятия за времето от 8 до 24 часа на 20 септември. При неспособност това да се случи, те ще стартират с едноминутно безмълвие.
Днес от 14 часа тленните остатъци на Видинския епископ ще бъдат изложени за поклонение в катедралния храм „ Св. вмчк Димитър Солунски “. На 20 септември (сряда) в 9 часа в храма ще бъде отслужена заупокойна Света литургия, а в 12 часа ще се извърши опелото. В 13 часа от църквата ще потегли траурно литийно шествие към Видинска Света митрополия, където ще бъдат положени тленните остатъци на владиката.
Дометиан е канонически одобрен за Видински митрополит на 2.08.1987 година С Решение №197 от 28.11.2002 година на Общинския съвет, той е почетен със званието „ Почетен жител на Видин “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР