Във връзка с обвинението в корупция на съдия Миталов, министър

...
Във връзка с обвинението в корупция на съдия Миталов, министър
Коментари Харесай

Данаил Кирилов за съдия Миталов: Върнах топката в полето на съдебната власт

Във връзка с обвиняването в корупция на арбитър Миталов, министър Данаил Киров разяснява, че се срами от него. По време на петъчния парламентарен надзор той съобщи, че е извънредно време всички да схванат, че има корупция в правосъдната система изключително измежду тези, които се грижат за сигурността на обществото.
След внасяне на първичното ми искане за премахване на арбитър Миталов считам, че беше сериозен триумф това, че имах опция и изисках да се срещна с книжата, събрани от Инспектората.
Не е реализира цялостна цялостна инспекция, която да е дефинитивна, както в случай че беше правосъден акт със мощ на присъда, добави министарът.
И съдийската гилдия може отначало да разиска всички събрани доказателства, изясни Кирилов. Той добави, че на 12 март е поканен на чуване в дисциплинарния състав и му следва да реши дали да се яви, каква позиция да има, да желае ли доказателства.
" Главната ми цел беше да върна топката в полето на правосъдната власт. Да се ревизират самите съдии каква е била активността по формиране, насрочване, систематизиране на това каузи. Защо то е породило подобен сериозен интернационален отзив.7
Забележете, че има недоразследвани обстоятелства и условия, които наши сътрудници от чужбина ни споделят: Разследвайте ги, нали сте правова страна ", сподели още министърът.
Той прикани да се изчака завърши инспекцията, тъй като гледал на нея като на късмет да се проверяват обстоятелствата и събитията.
Припомняме, на 5 февруари от Държавния департамент на Съединени американски щати оповестиха, че арбитър Андон Миталов бил махленски в корупция и е с наложена възбрана той и фамилията му да пътуват до Съединени американски щати.
След това основният прокурор Иван Гешев съобщи, че трансферира отговорността за арбитър Милатов на Лозан Панов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР