Във връзка с настъпващия зимен сезон администрацията на район Централен"

...
Във връзка с настъпващия зимен сезон администрацията на район Централен"
Коментари Харесай

Препоръки и задължения, когато завали и натрупа сняг

Във връзка с настъпващия зимен сезон администрацията на регион " Централен " уведомява всички поданици на региона за отговорностите на общинските служби и на всеки един притежател или наемател в региона. Задълженията са разпределени сред Община Пловдив, лица и организации и са според "Наредба за запазване на околната среда на територията на община Пловдив " на Общински съвет - гр. Пловдив. 
" С смяната на времето и прогнозите за захлаждане и снеговалежи, които в някои елементи на страната към този момент са факт, бих желал да насоча вниманието на всеки един гражданин на региона към това, какво би било добре да прави през зимата. Дейностите са нужни, с цел да можем да имаме сигурност и сигурност, когато сме отвън домовете си ", разяснява Георги Стаменов и прибавя, че за уговорките на общинските структури ще следи Общината. 
Инсп. Ботьо Гиргинов от КАТ " Пътна полиция " - Пловдив се обръща към жителите с рекомендация да сменят гумите на своите коли със зимни и да бъдат деликатни на пътя при зимни метеорологични условия. Програмата за работа при зимни условия на община Пловдив гласи следното:
1. Почистването на обществените пространства като улици, площади, градски паркове и други, сметоизвозването и поддържането на зелените градски площи, както и обезпечаване проходимостта на пътните платна и обществените публични пространства при зимни условия, е обвързване на общинската администрация в границите на одобрения общински бюджет.

2. Почистването на тротоарите, съответстващи на фасадите или границите на заведения, офиси, индустриални и административни здания, складови пространства, гаражи, паркинги, павилиони, фургони, маси и уреди за търговия и намерено сервиране, строителни площадки и други, е обвързване на ръководителите на институции, търговски сдружения, публични организации и физически лица, стопанисващи тези обекти, в това число разчистване от сняг и ледени висулки през зимата.

3. Почистването на общите елементи на постройките, дворовете, частите от вътрешно дворните пространства и частите от тротоарите, прилежащи на съответните парцели, е обвързване на притежателите в жилищни кооперации и на самостоятелни жилищни здания и второстепенни постройки и уреди, в това число и разчистване от сняг и ледени висулки през зимата.

Съгласно програмата е неразрешено складирането на сняг в обсега на автобусните спирки, против входовете на гаражи, в региона на кръстовищата, против пешеходните пътеки и върху решетките на шахтите. Районната администрация припомня, че лицата, нарушили наредбите, както и лицата, позволили осъществяването на такива нарушавания, ще се глобяват. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР