Във връзка с изпълнението на задълженията на кметовете на общини

...
Във връзка с изпълнението на задълженията на кметовете на общини
Коментари Харесай

РИОСВ издаде предписания на 13-те бургаски общини заради замърсените терени

Във връзка с осъществяването на отговорностите на кметовете на общини по образуване ръководството на отпадъците на територията на съответната община, според член 19 от Закон за ръководство на отпадъците, както и с осъществяването на годишния проект за контролната активност, РИОСВ-Бургас изпрати писма с дадени наставления на кметовете на 13-те общини от Бургаска област . Това се отнася за Средец, Бургас, Камено, Айтос, Карнобат, Сунгурларе, Руен, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Царево, Малко Търново.

Предписанията са за идентифициране на нечистите терени в съответната община, правене на график за почистването им, както и краткосрочни и дълготрайни проекти за организация и надзор за очистване на старите и недопускане възникването на нови замърсявания . Даден е период до 26 април да се почистят позволените замърсявания в обитаемоте местта, землищата на обитаемоте места, общинската и републиканска пътна мрежи, речните корита и прилежащите им територии.

След 26.04.2023 година специалисти на РИОСВ–Бургас ще извършат инспекции за осъществяването на дадените наставления и при определяне на замърсявания на терени в съответната община, ще бъдат подхванати административнонаказателни ограничения в обсега на Закон за ръководство на отпадъците.

Предписания за разчистване в същия период на републиканската пътна мрежа в рамките на 13-те общини са дадени на Агенция пътна инфраструктура – Бургас, в сходство със отговорностите на организацията по Закон за ръководство на отпадъците.

РИОСВ–Бургас приканва всички жители, институции и организации при констатиране на нерегламентирано нечисти с боклуци терени да уведомяват съответната общинска администрация и РИОСВ–Бургас за предприемане на нужните ограничения за попречване и премахване на замърсяванията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР