Във връзка с инвестиционни намерения от Министерството на младежта и

...
Във връзка с инвестиционни намерения от Министерството на младежта и
Коментари Харесай

Обследват Спортния комплекс "Червено знаме" за евентуално възстановяване



Във връзка с капиталови планове от Министерството на младежта и спорта по възобновяване на експлоатационното положение на Спортен комплекс " Червено знаме " се разпореди на Центъра за научни проучвания и планиране (ЦНИП) към Университета по архитектура, строителство и геодезия - София да извърши градивно проучване /диагностика/ на сградния фонд в комплекса с повърхност от 32 827 кв. м.

Конструктивното проучване има за цел по безразрушителен способ да дефинира якостните характерности на бетона с следващ лабораторен разбор . За тази цел е належащо да се вземат ядки от носещи градивни детайли на спортната зала.

От 16.05.2022 година водещи експерти от ЦНИП вземат проби със профилирана диамантено-пробивна машина от съществуващи стоманобетонови детайли, като авансово посредством скенер се дефинира мястото на съществуващата армировка, с цел да може същата да не бъде наранена.

Ще бъдат направени разбори въз основа на получените лабораторни резултати, които ще отразят налични недостатъци, ще се опишат аргументите за тяхното пораждане по обследваните носещи детайли и ще покажат нужда от усилването им .

Докладът от градивното проучване ще съдържа способи и елементи за възобновяване на градивните детайли при нужда и ще послужи на проектантския екип за правене на механически план за възобновяване на естествена и безвредна употреба на спортния комплекс
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР