Във връзка с интервюто на американския журналист Тъкър Карлсън с

...
Във връзка с интервюто на американския журналист Тъкър Карлсън с
Коментари Харесай

Кърби за интервюто на Карлсън: Нямаме нужда от това, за да научим за бруталността на Путин

Във връзка с изявлението на американския публицист Тъкър Карлсън с съветския деспот Владимир Путин от Белия дом обявиха, че на Путин не би трябвало да се дава още един рупор, с цел да оправдае войната си в Украйна.

Бившият водещ на „ Фокс нюз “, основен съдружник на претендента за изборите през 2024 година Доналд Тръмп и очевиден съперник на американската военна помощ за Киев, пътува до Москва за първото изявление на Путин със западен публицист след нашествието на Русия през февруари 2022 година

„ Трябва да бъде доста явно за всички какво е направил господин Путин в Украйна и изцяло подправените и нелепи аргументи, с които той се опита да го оправдае “, сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред кореспонденти на борда на президентския аероплан.
„ Не мисля, че имаме потребност от още едно изявление с Владимир Путин, с цел да разберем неговата грубост “, добави той.

Карлсън не сподели по кое време ще бъде излъчено изявлението, само че загатна, че ще бъде гратис за гледане.

След като беше уволнен от „ Фокс нюз “ предходната година, той стартира шоу в платформата за обществени медии X, благосъстоятелност на Илън Мъск, съобщи БГНЕС.

Посещението на Карлсън в Москва беше необятно отразено от съветските държавни медии, които от дълго време подчертаваха антиукраинските изявления на американския публицист. Достъпът на Карлсън до Путин е голям контрастност с рестриктивните мерки върху други задгранични публицисти в Русия, където сега са затворени двама американски жители – репортерът на „ Уол стрийт джърлнъл “ Евън Гершкович и Алсу Курмашева от Радио Свободна Европа. Отворените порти за Карлсън идват и на фона на траялото две десетилетия разглобяване на свободната преса от Кремъл, с убити видни съветски публицисти и доста други, принудени да живеят в чужбина поради ръководството на Путин.

Кремъл обаче отхвърли изказванието на самия Карлсън, че е единственият западен публицист, който си е " направил труда " да изиска достъп до Путин след нашествието.

„ Получаваме доста претенции за изявленията с президента “, твърди представителят на Кремъл Дмитрий Песков.Водещата на CNN Кристиан Аманпур и кореспондентът на BBC в Москва Стив Розенберг бяха измежду тези, които опровергаха изказванието на Карлсън, че е самичък в настояването за изявление с Путин.

Изненадващата вест от Карлсън идва, откакто помощта на Съединени американски щати за Украйна пресъхна заради саботажа на републиканската съпротива във Вашингтон, която остави украинските сили да се боият на фронта при изострен дефицит боеприпаси. Докато нови съветски удари убиха още петима души в Киев и Миколаив, Кърби уточни, че украинските командири на бойното поле са били принудени да вземат " в действителност сложни решения " за това по какъв начин да пестят муниции. „ Руснаците знаят това. И по тази причина не престават да изстрелват дронове и ракети, с цел да принудят украинците да употребяват силите за противовъздушна защита, за които знаят, че не получават муниции сега. “ - сподели Кърби. Доналд Тръмп от дълго време възхвалява водача в Кремъл - съгласно него той е " талант ", на който може да се има по-голямо доверие, в сравнение с американското разузнаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР