Във връзка с имунизацията до четвъртък МЗ ще разработи Национален

...
Във връзка с имунизацията до четвъртък МЗ ще разработи Национален
Коментари Харесай

Избраха председател на Съвета за изпълнение на плана за ваксините

 Във връзка с имунизацията до четвъртък Министерство на здравеопазването ще създаде Национален проект за имунизиране против COVID-19. Той ще бъде показан на идващото съвещание на Министерски съвет за одобряване. Днес определихме ръководител на Координационния съвет за осъществяване на Националния проект за имунизациите. Това ще бъде проф. доктор Красимир Гигов. Той е ген. шеф на БЧК и основен координатор на Експертния съвет по медицина на бедствените обстановки ". Това разгласи по време на брифинг здравният министър проф..

Началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че назначението на Гигов го е изпълнила със удовлетворение. 

" Той има нужните знания, опит, обсег на деяние при такива мероприятия. Единственото, което желая да му кажа, е, че може да разчита безусловно на помощта на ВМА ", сподели шефът на болничното заведение. Той съобщи, че там също ще бъдат доставени хладилници за предпазване на ваксина.

Гигов получи приветствие и от шефа на " Пирогов " проф. Асен Балтов, който също изрази подготвеност да помогне по всевъзможен метод на активността на координационния център.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР