Във връзка с големия брой празничини и почивни дни през

...
Във връзка с големия брой празничини и почивни дни през
Коментари Харесай

Изследват безплатно за високи нива на пикочна киселина във Варна и Бургас до края на януари

 Във връзка с огромния брой празничини и почивни дни през месец декември, огромен брой пациенти не съумяха да се възползват от опцията за безвъзмездни проучвания на равнищата на пикочна киселина в кръвта. Поради тази причина и постъпилите запитвания от пациенти, фондация " Медкънект “ реши да продължи акцията " Високи равнища на пикочна киселина – информирай се и се изследвай “ до края на месец януари.

Всички искащи могат да се изследват гратис в лаборатории " Лина “ във Варна и Бургас, а ваучър за гратис проучване може да се изтегли от тук: https://medconsult.bg/iniciativi/item/1946-informacionna-kampaniya#talon.

До момента над 1700 пациенти от Варна и Бургас са се възползвали от опцията и са се изследвали в границите на акцията. При 220 пациента са открити високи равнища на пикочна киселина в кръвта, като фондацията им е предложила последващи дейности, свързани със положението. Пикочната киселина в кръвта е значим индикатор, който сходно на други добре познати  индикатори като равнища на артериалното налягане, сърдечна периодичност, холестерол и кръвна захар би трябвало да се наблюдават профилактично, поучават експертите. Високите равнища на пикочна киселина в кръвта или тъй наречените хиперурикемия крият съществени опасности от пораждане на сърдечно-съдови болести, диабет вид 2, подагра, метаболитен синдром и други

Фондация " Медкънект “ предизвиква хората на възраст над 40 години, които имат или са изложени на риск, да ревизират постоянно равнищата на пикочната си киселина посредством обикновен кръвен тест и по-късно, в случай че се постанова, да дефинират верния проект за лекуване с доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР