Във връзка с динамичната, изискваща бързи и адекватни действия обстановка

...
Във връзка с динамичната, изискваща бързи и адекватни действия обстановка
Коментари Харесай

Спешно заседава Областният кризисен щаб във Варна, новините не са добри!

 Във връзка с динамичната, изискваща бързи и съответни дейности конюнктура през вчерашния ден се организира присъствено съвещание на членовете на Областния спешен щаб, призован от регионалния шеф на Варна, Марио Смърков по отношение на ограниченията за ограничение на вирус COVID-19 на територията на област Варна.

Ето какво оповестяват от институцията:

Набелязани бяха ограничения за възстановяване на организацията и усилване на контрола за прецизно  спазване на ограниченията, както и налагането на ефикасни административни наказания.

Отчетено бе, че през последните няколко дни при разбор на съществени критерии за оценка на епидемиологичната конюнктура се следи утежняване на следените индикатори във връзка с битката със SARS-CоV-2, като заболяемостта на 100 000 души - за област Варна на 01.11.2021г. е 1100, потенциалът на леглата за интензивно лекуване е съвсем напълнен, за разлика от този за неусложнени пациенти. 

Това налага  предприемането на бързи организационни мерки  и готовност  за откриване в допълнение на кревати за интензивно лекуване на пациенти с съществена диагноза Covid-19, според избраните за равнище 4 за област Варна от Национален парк за справяне с пандемията.

Направено бе предложение  да се прекрати провеждането на планов банкет и планова оперативна активност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна.

Взето е мнение от РУО Варна за настройката на учителите и родителите във връзка с въвеждането на   тъй наречените щадящи проби - наложителен филтър на входа за учениците като  се означи, че децата би трябвало да се върнат оптимално най-бързо в класните стаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР