Задълбочаване на икономическите отношения между Пловдив и Лайпциг обсъди кметът

...
</TD
>Задълбочаване на икономическите отношения между Пловдив и Лайпциг обсъди кметът
Коментари Харесай

Задълбочаване на връзките между Пловдив и Лайпциг обсъдиха на среща в общината

Задълбочаване на икономическите връзки сред Пловдив и Лайпциг разиска кметът със саксонската принцеса Теофана декор Саксен и почетния консул на България в провинция Саксония Хайко Шмидт.

" Пловдив е измежду най-добре развитите индустриални дестинации в Югоизточна Европа. " Тракия икономическа зона " е един от ярките образци с над 200 компании в бранша, като едни от най-големите вложения са немски “, съобщи кметът при започване на срещата.

Почетният консул Хайко Шмидт изрази убеденост, че визитата в Пловдив ще освежи връзките сред пловдивския и лайпцигския район.

" Саксония има огромен интерес да поддържа и развива връзките с България като в допълнение бихме желали да активизираме икономическите връзки с пловдивския район “, акцентира Хайко Шмидт.

На срещата участва и почетният консул на Федерална република Германия в Пловдив Мариана Чолакова.

" В сферата на стопанската система в Пловдив постоянно е имало доста дейни участия на компании от Лайпциг и провинция Саксония. Мисля, че с изключение на в стопански, ще имаме доста благоприятни условия да си партнираме и в културен аспект, с цел да стартираме възобновяването на съдействието сред Пловдив и Лайпциг “, разяснява Чолакова.

Принцесата на Саксония Теофана декор Саксен показа, че към този момент 35 години прави дарения на български медицински заведения и изяви предпочитание идващото такова да бъде предоставено на пловдивска болница.

На срещата участваха още зам.-кметът по просвета, зам.-кметът по екология и опазване на здравето и представители на немския клуб " Интернационал “. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР