Във връзка наводненията в селата в Карловско – Богдан, Каравелово

...
Във връзка наводненията в селата в Карловско – Богдан, Каравелово
Коментари Харесай

Пловдивска митрополия, болнично настоятелство „Вяра, Надежда...

Във връзка наводненията в селата в Карловско – Богдан, Каравелово и Слатина, болничното настоятелство “Вяра, Надежда, Любов “ взаимно с Пловдивска Митрополия и Министерство на земеделието провежда благотворителна акция, която се организира в село Каравелово във вторник, 22-ри ноември.

Болничното настоятелство подари самостоятелни пакети с медикаменти, санитарни материали от първа нужда, минерална вода и дезинфектанти на жителите на най-тежко потърпевшите села. Благодарение на съдействието на чиновниците на Пловдивската епархия и духовници, още във вторник даренията започнаха да бъдат раздавани.  

Дарение от „ Вяра, Надежда, Любов “ получи и общинската болница в Карлово. Тя към този момент разполага с хирургична маса, с цел да може експертите от лечебното заведение да предложат на жителите на града и покрайнината модерни благоприятни условия за осъществяване на оперативното им лекуване.

По време на събитието Пловдивска Митрополия и Министерство на земеделието подариха на всяко бедстващо семейство по 4м³ дърва за огрев.

От името на Пловдивска Митрополия дарението беше предадено персонално от Пловдивския Митрополит Николай, който е и ръководител на болничното настоятелство към веригата лечебни заведения на „ Булфарма - “Вяра, Надежда, Любов “.

От името на Министерство на земеделието дарението бе предадено от министър Явор Гечев, зам.-министър Валентин Чамбов и Георги Тахов – изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие “.

Бедстващите фамилии могат да получат даренията от болничното настоятелство от храма „ Св. Архангел Михаил “ в село Каравелово,  църквата в с.Богдан „ Св. Преп. Петка “ и в село Слатина от църквата „ Св. Теодор Тирон “.

Всички дарения ще бъдат предоставени по прелиминарен лист, утвърден от Общинския съвет в Карлово на бедстващите фамилии. Процесът по даването им ще бъде следен и спазван и от специфични координатори, излъчени от Пловдивска митрополия.



Дарението от болничното настоятелство " Вяра, Надежда, Любов "

Болнично настоятелство „ Вяра, Надежда, Любов “ и Пловдивска митрополия ще продължат да подкрепят нуждаещите се хора.

Като член на болничното настоятелство УМБАЛ “Пълмед ” се ангажира да даде медицински грижи на засегнатите фамилии от района.

„ Благодарим на Българската православна черква и в частност на Пловдивската Митрополия за поддръжката и за това, че постоянно откликват и се включват в самодейностите на болнично настоятелство „ Вяра, Надежда, Любов “ в помощ на нуждаещите се. Благодарим и на страната в лицето на Министъра на земеделието, че откликнаха и се включиха в благотворителната акция в селата в Карловско “, разяснява мениджърския екип на лечебните заведения на „ Булфарма “.

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР