Във Враца беше представена електронна платформа за интерактивна комуникация между

...
Във Враца беше представена електронна платформа за интерактивна комуникация между
Коментари Харесай

Представиха интерактивна платформа за работа във Враца

Във Враца беше показана електронна платформа за интерактивна връзка сред работодатели, търсещи работа и предлагащи образования и подготовка на фрагменти. Инициативата за основаването на платформата е на регионалния шеф Малина Николова и на ръководителя на Регионалната конструкция на КРИБ – Враца Пенка Петрова.
„ Идеята да разработим платформата породи сред КРИБ – Враца и Областна администрация – Враца вследствие на взаимната ни работа за развиване на професионалното обучение. Как да се обезпечи директна връзка сред работодателите и фрагментите при предлагането и търсенето на работа, връзка сред учебните заведения, центровете за професионално образование и хората, искащи да се образоват в допълнение е въпрос, който откри отговор и на практика сътвори тази опция посредством платформата, която представяме през днешния ден. Благодаря на структурата на КРИБ за финансирането на плана и на основателя на платформата доктор инж. Цветан Христов. Този план е реалност и част от политиките по задържане на хората в нашата област и развиването на нейния капацитет “, сподели при откриването на събитието Малина Николова.
Председателят на КРИБ – Враца Пенка Петрова показа задачите на уеб платформата и услугите, които предлага тя.
„ Платформата за интерактивна връзка е основана на концепцията на обществените мрежи и спомагаща за бързото и дейно реализиране на контакт сред работодатели, търсещи работа и образователни заведения, предлагащи образования за придобиване на професионална подготовка и/или дееспособност. Работодателите могат да показват компанията, която ръководят с фирмено портфолио, видеоклипове, изложение на главните действия и нуждата от фрагменти, да търсят фрагменти по избрани критерии в цялата база от дейни CV профили, да се свързват непосредствено с претендента за работа, да повишите доста успеваемостта на подбора, да се информирате за предлаганите образования и квалификационни курсове, нужни за професионалното развиване на техните фрагменти. Търсещите работа могат да разгласяват автобиографиите си с съпътстващи кандидатурата документи като портфолио, видео визитка, мотивационно писмо, да реализират връзки с професионални блогове и уеб сайтове, да преглеждат оповестените разгласи и да подават документите си, свързвайки се непосредствено с работодателите на посочените от тях контакти, да намират опция за спомагателна подготовка, която разрешава да аплайват за работа по желана специалност, да се записват в курс за продължаващо образование. Професионалните гимназии, университетите, центровете за професионално образование могат да оферират образования за придобиване на професионална подготовка, придобиване на дееспособност, курсове за следдипломна подготовка, да реализират консултантска активност за професионална подготовка и преквалификация, да намират бързо и налично претенденти за образование и подготовка, да основават вътрешни връзки към съответните специалности и сектори, посредством които кандидатстващите за работа да откриват бързо и елементарно оповестените разгласи “, разясни Пенка Петрова.
Техническите благоприятни условия на платформата показа инж. Илия Монов, като отговори на поставените въпроси за метода на регистрация и качването на данни в уеб страницата.
„ Платформата пази данните на физическите и юридическите лица и дава опция на всеки, който желае да се записва или дерегистрира когато и да е “, показа доктор инж. Цветан Христов.
Присъстващите на събитието представители на Регионално ръководство на образованието – Враца, Дом на науката и техниката – Враца, шефове на професионални и профилирани гимназии, на междинни учебни заведения, на бизнеса в региона показаха мнението, че платформата е нов, съвременен метод за връзка и реклама на всички, които ще употребяват новосъздадения артикул.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР