Във врачанското село Девене хората се събират на протест срещу

...
Във врачанското село Девене хората се събират на протест срещу
Коментари Харесай

Врачанско село блокира републикански път

Във врачанското село Девене хората се събират на митинг против неприятното положение на републиканския път, който минава от там. Отскоро по него минава тежкотоварният трафик, отклонен поради модернизацията на интернационалния път Е 79 сред Ботевград и Мездра. 

С плакати: " ТИР-овете вън от нашите села ", " Пътят се нуждае от главен, а не от козметичен ремонт " и " Ние плащаме налози и винетки " десетки поданици на Девене блокираха Републиканкия път 2-13, по който минава тежкотоварния трафик през Северозапада. Засега няма огромни колони от чакащи коли и камиони. 

Недоволството се отприщи, откакто при започване на предишния месец беше спряно придвижването по Е-79 сред Ботевград и Мездра за дълго чаканата рационализация. Трафикът в района беше пренасочен през обходни направления по няколкото второкласни пътища. 

Един от тях минава тук, през село Девене, където обаче правата не е в положително положение. Преди две години тя е ремонтирана отчасти, положен е единствено един пласт асфалт и дейностите са спрени. 

Маркировки и знаци няма. При това положение на пътя придвижването на ТИР-ове, които локалните хора са преброили към 100 за един час, основава редица проблеми в селото. На места има пропукани къщи, пътната настилка е пропаднала и има разтърсени електрически стълбове.

Междувременно от АПИ оповестиха, че възвръщат ремонтните действия в селото заради значимостта на маршрута и в интерес на локалните хора. 

Довършителните действия ще стартират към 10-ти юли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР