Във войната срещу Украйна Русия използва всички оръжия, които можеше.

...
Във войната срещу Украйна Русия използва всички оръжия, които можеше.
Коментари Харесай

Шансът Русия да нанесе точен ядрен удар в Украйна е 15%, Путин не би рискувал

Във войната против Украйна Русия употребява всички оръжия, които можеше. Кремъл няма да употребява нуклеарно оръжие даже в отговор на удари на въоръжените сили на Украйна на територията на Русия. Такова мнение изрази военно-политическият наблюдаващ от групата „ Информационна опозиция “ Александър Коваленко в изявление за ТСН.

" След като инспекцията на съветската нуклеарна триада беше осъществена предишното лято, знаете ли какви документи бяха сложени на масата на Путин? Има доста забавни позиции. Например междуконтиненталните балистични ракети въобще не могат да бъдат изстрелвани, тъй като това са остарели руски ракети, които не се създават от края на 80-те години на предишния век, те към този момент са отслужили своя живот... Най-интересното е, че през всичките тези 30 години не са били подлагани на поддръжка и постоянен ремонт, макар че съгласно данните е бил изразходван бюджет за това “, сподели Коваленко.

Според Коваленко опцията посочените ракети да ударят обекта на заличаване и да се взривят там евентуално е единствено 15%, тъй че е малко евентуално някой в ​​Руската федерация да рискува. Експертът означи, че най-вероятно тези ракети или ще паднат на територията на Русия, или ще се взривят във въздуха след изстрелването, или противоположното - ще доближат задачите и няма да се взривят.

" Няма нуклеарни оръжия. Те демонстрираха всичко, което можеха ", заключи Коваленко. По-рано Бен Ходжис, някогашен главнокомандващ войските на Съединени американски щати в Европа, съобщи, че в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие в Украйна, Съединените американски щати няма да могат да останат настрани. Коментирайки догатката, че " обезверен Путин " може да нанесе тактически нуклеарен удар на украинска територия, той означи, че подобен риск съществува. Той обаче счита това за малко евентуално.

Въпреки големите загуби, които съветският агресор търпи в Украйна, все още наподобява малко евентуално войната, стартирана непредизвикано от Путин на 24 февруари, да прерасне в нуклеарна. Най-могъщият боен съюз в историята на човечеството – НАТО, ясно предизвести Путин, че в случай че употребява нуклеарно оръжия, ще има тежки последствия за неговия военнопрестъпен режим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР