Във войната, която Русия отприщи срещу независима суверенна държава, няма

...
Във войната, която Русия отприщи срещу независима суверенна държава, няма
Коментари Харесай

Арсений Яценюк: Путин е наследник на Хитлер

Във войната, която Русия отприщи против самостоятелна суверенна страна, няма друга опция с изключение на украинска победа, сподели някогашният министър председател на Украйна Арсений Яценюк. Той съобщи това по време на онлайн полемика в Киевския конгрес за сигурност, заяви „ Украйна 24 “.

„ Моят апел към целия свят: няма друга опция с изключение на успеха на Украйна. В последна сметка успеха на Украйна ще бъде победа на целия свободен свят. Това е битка за Украйна, битка за човешки права, независимост, самостоятелност. Това е праведна битка “, акцентира той.

Арсений Яценюк прикани цивилизования свят да помогне на Украйна и да поддържа украинския народ. „ Ние сме от справедливата страна на историята “, съобщи Яценюк.

Ръководителят на Киевският конгрес за сигурност означи, че до момента в който светът се моли и скърби за жертвите на Втората международна война, Русия чества и пуска фойерверки.

„ Ще има овации, а не молебствия и печал “, сподели той.

„ Тези дни светът си спомня за нещастието на 20-ти век и приказва за освобождението на Европа от нацисткия режим. Но в това време тези, които по този начин ревниво честват успеха над Хитлер, започнаха нова война, тъкмо както Хитлер направи преди време “, съобщи някогашният министър председател на Украйна.

„ Дори в руско време се споделяше: това в никакъв случай повече няма да се повтори. Но Путин е правоприемник на Хитлер и тези, които съставляват нацисткия режим “, безапелационен е Яценюк.

Той изрази признателност към Съединени американски щати, Г-7, Европейския съюз – „ всички, които осъзнаха, че Путин и неговият режим са действителна опасност за нашия живот, нашите фамилии, нашите страни и нашата сигурност “.

„ Сигурен съм, че Украйна ще завоюва тази война. И съм уверен, че ще покажем на всички по света, че демокрацията и свободата постоянно ще побеждават “, сподели още Арсений Яценюк.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР