Във Видин заработи пункт за издаване на регистрационни карти за

...
Във Видин заработи пункт за издаване на регистрационни карти за
Коментари Харесай

МВР-Видин отвори пункт за регистрация на бежанци от войната в Украйна

Във Видин проработи пункт за издаване на регистрационни карти за краткотрайна протекция на бягащите от войната в Украйна, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Пунктът е ситуиран в постройката на полицията, работи без спиране - 24 часа, и бежанците се обслужват от чиновници на вътрешното министерство.
До през днешния ден 89 бежанци от Украйна, пристигнали на територията на Видинска област, са подали заявки и поискали интернационална протекция от Държавната организация за бежанците, прецизираха от ОДМВР-Видин.
Към момента на територията на Видинска област има настанени в хотели, в частна база и къщи за посетители към 100 украински бежанци - главно дами и деца, сподели регионалния шеф и ръководител на Кризисния щаб за приемане на търсещите протекция от военните дейности в Украйна хора Любен Иванов.
Не може да бъде конкретизирана броя на бежанците, които независимо са пристигнали в района и са намерили заслон при родственици и другари. Областта има подготвеност да одобри още хора, за които е обезпечен заслон и всичко належащо. В околните дни се чакат във Видин да дойдат към 20 украински бежанци, главно спортисти, сподели още Любен Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР