Във Великобритания започна заседанието на Кризисния щаб за справяне с

...
Във Великобритания започна заседанието на Кризисния щаб за справяне с
Коментари Харесай

Във Великобритания свикаха Кризисен щаб за справяне с извънредни ситуации


Във Англия стартира съвещанието на Кризисния щаб за справяне с изключителни обстановки (КОБРА). Очаква се Лондон да наложи наказания на Русия.

„ Явно нарушаване на интернационалното право и жестоко нарушаване на суверенитета и целостта на Украйна, доста неприятна прокоба и доста тъмен знак “, разяснява английският министър председател Борис Джонсън на конференция късно нощес. По време на нея стана ясно, че Путин подписва декрет за признание на независимостта на отделилите се от Украйна Луганска и Донецка национални републики.

В телефонен диалог по-късно през нощта Джонсън е декларирал на украинския президент Зеленски, че по искане на държавното управление на Украйна ще изследва опцията за изпращане на спомагателна отбранителна поддръжка. Британският външен министър Лиз Тръс в особено изказване сподели, че събитието от нощес показва решението на Русия да избере пътя на борба вместо разговора и също, че нарушаването от Русия на интернационалните задължения няма да остане ненаказано.

Преди минути стартира съвещанието на Кризисния щаб за справяне с изключителни обстановки (КОБРА) на Англия. На него ще бъдат оповестени наказания против Русия. Очаква се камарата на общините неотложно да утвърди оферти от кабинета план за наказания.

Според закон, признат преди седмици, държавното управление разполага с рамка да наложи по отношение на Русия най-строгият санкционен режим, който в миналото е съществувал във Англия. Очаква се глобите да обиден представителите на съветския бизнес във Англия и лица от необятен кръг стопански и стратегически значими браншове от химическата, отбранителната, нефтено-газовата промишленост и от региона на осведомителните и информационни технологии. Очакват се рестрикции и от финансовите услуги.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР