Във Великобритания продължават да отпадат ограничения наложени заради COVID-19. Въпреки

...
Във Великобритания продължават да отпадат ограничения наложени заради COVID-19. Въпреки
Коментари Харесай

Във Великобритания отпада забраната за излизане без основателна причина

Във Англия не престават да отпадат ограничавания наложени поради COVID-19.

Въпреки че при започване на пандемията страната беше измежду най-засегнатите, в този момент тя е измежду образците за сполучливо справяне с рецесията поради 30-те милиона британци, които към този момент получиха първа доза ваксина.

Вчерашният ден донесе няколко положителни вести. За първи път от 6 месеца насам в Лондон, най-засегнатия от ковид град, не беше регистриран смъртен случай на пациент с COVID-19.

Започна и втората фаза на облекчение на локдауна в Англия, която планува свободно овакантяване на домовете и събиране на до 6 души навън. Ако няма основни проблеми от 12 април ще отворят заведенията за хранене и питейните заведения с обслужване навън, от 17 май ще бъде разрешено пътуването в чужбина.

Крайната цел на тази пътна карта е от 21 юли локдаунът да бъде вдигнат напълно.

Въпреки положителните вести и оптимистичните проекти, някои ограниченията като общественото разграничаване и носене на маски евентуално ще останат в действие доста по-дълго време.

Докато доста европейски страни са изправени пред нов растеж на пандемията, Англия заложи на всеобща имунизация, която да помогне за измъкването от локдауна.

Близо 56%, или малко над 30 милиона души от възрастното население на Англия към този момент е получило първата доза ваксина. До момента получилите втора доза са 3,2 милиона.

През април ще стартира имунизиране и с трета ваксина – тази на " Модерна " и това ще разреши имунизирането и на хора под 50 години да продължи сполучливо.

В изявление, министърът на културата сподели, че държавното управление ще се опита да вдигне колкото се може повече ограничавания, тъй че културни институции като театрите да могат още веднъж да се радват на аудитория. Същото се отнася и за спортните събития.

А както стана ясно от изказването на Борис Джонсън в почивните дни, напълно скоро ще го забележим и подстриган, тъй като фризьорските салони ще могат да работят.

През април ще започват редица пилотни стратегии във връзка с по-доброто проветряване на пространствата и тестването на хората, единствено преди дни в страната беше утвърден 20 секунден тест за ковид.
Оптимизмът на всички е обвързван и с това, че възможното въвеждане на имунизационни паспорти може да бъде единствено краткотрайна мярка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР