Във Великобритания от Даунинг стрийт обявиха официално, че вотът по

...
Във Великобритания от Даунинг стрийт обявиха официално, че вотът по
Коментари Харесай

Тереза Мей не се отказва от утрешния вот за Брекзит

Във Англия от Даунинг стрийт оповестиха публично, че вотът по договорката за Брекзит на премиера Тереза Мей ще се състои на следващия ден, както бе дадено. Това стана на фона на ширещи се опасения, че министър председателят може да отсрочи гласуването. Все още обаче има неизясненост по какъв начин тъкмо ще бъде дефиниран въпроса за гласуването, а това поражда напрежение измежду депутатите, оповестява БНР.

Иначе от Европейски Съюз обявиха, че от английските депутати зависи какви ще бъдат идващите стъпки по Брекзит като Брюксел остава подготвен за излизане със договорка до плануваната за това дата 29 март. Съобщено бе, че Тереза Мей ще пътува по-късно до Страсбург в опит за решение на рецесията.

Тереза Мей организира още един диалог по телефона през днешния ден с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, само че за пробив в договарянията не се оповестява. Изтече и информация, че Мей може да отиде до Страсбург за среща с Юнкер, което бе доказано от ирландския външен министър Саймън Ковъни. Според някои източници Мей е подготвена да направи нови оферти на Европейски Съюз.

В същото време бяха разсеяни подозренията, че пред угрозата от проваляне в Камарата на общините на следващия ден, Тереза Мей ще отсрочи обещания избор. Възникнаха обаче подозрения от различен темперамент - че Тереза Мей може да предложи гласоподаване не тъкмо по нейната договорка, а по вид по какъв начин тя ще наподобява с получените желани промени в нея. Т.е. нещо като експериментален избор дали въобще има консенсус по такава усъвършенствана договорка.

Яснота ще настъпи по-късно, когато се чака министърът за Брекзит Стивън Баркли да направи изказване в Народното събрание.

До избраната дата за Брекзит - 29 март, остават 18 дни. С оглед на неизвестността търпението на мнозина е изчерпано. Крайните „ брекзитиъри “ споделят, че договорката на Мей няма късмет, в случай че няма усъвършенствания.

Ивет Купър от Лейбъристката партия в съпротива, която работи дружно с депутати от ръководещата Консервативна партия за отсрочване на Брекзит счита, че Тереза Мей би трябвало да се замисли за бъдещето си.

„ Нищо не се е трансформирало. Може би тя към момента има някакъв скришен проект, само че залогът към този момент е прекомерно огромен, с цел да приемем, че тя управлява нещата. Времето напредва и ние не можем да си позволим да седим безучастно и да чакаме “.

На този декор не е изненада, че и консерватори си задават въпроса за политическото бъдеще на премиера. Депутатът Джордж Фрийман счита, че Тереза Мей би трябвало да си върви, само че не тъкмо в този момент:

„ Паническата промяна на водача в този момент няма да реши нищо. Сделката би трябвало да бъде прокарана и аз се надявам сътрудниците да осъзнаят това тази седмица: гласувайте за договорката и по-късно ще вършим измененията “.

Ако договорката на Мей бъде призната, Обединеното кралство излиза от Европейски Съюз на 29 март. Ако бъде отхвърлена, на идващия ден би трябвало да има гласоподаване дали да се излезе без договорка. Ако депутатите отхвърлят излизането без договорка, в четвъртък ще последва избор дали Брекзит да бъде отсрочен.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР