Във Великобритания обмислят план чашките за кафе за еднократна употреба

...
Във Великобритания обмислят план чашките за кафе за еднократна употреба
Коментари Харесай

Великобритания обмисля клиентите да плащат допълнително за чашките за кафе

Във Англия обмислят проект чашките за кафе за еднократна приложимост да бъдат продавани по 25 пенса /малко повече от 50 стотинки/ в  опит да се понижи замърсяването на околната среда. Оказва се, че тези чашки съдържат специфичен пластмасов пласт и са сложни за преработване. Идеята е хората да свикнат с мисълта да употребяват лични чаши. Мнозина обаче не са съгласни, че потребителите би трябвало да са финансово пострадали от казуса.

Два и половина милиарда чашки за кафе годишно отиват на боклука. Само четири компании, занимаващи се с преработване на боклуци обаче могат да отделят специфичния пластмасов пласт и по този начин се стига до преработването на едвам 0,25 % от тази численост. Депутати през днешния ден обявиха, че тези чашки би трябвало да бъдат рециклирани до 2023 година или държавното управление да ги забрани. Идеята за в допълнение възнаграждение за понижаване на потребление на тези чашки се радва както на утвърждение от милеещите за околната страна, по този начин и на отрицание от продавачите, които виждат опасност за техния бизнес, а също и на доста консуматори.

И до момента в който се вихрят разногласия към кафето, потребителите на опиати нямат никакви проблеми, както демонстрира ново изследване. Оказва се, че в Лондон кокаин може да се поръча по бързо от пица, като потреблението на смарт телефони трансформира радикално консуматорските привички. Много камери по улици и публични места вършат обичайното разпространение на опиати рисково и за дилърите и за потребителите, ето за какво хората в бизнеса употребяват ловко модерната техника, гарантираща им сигурност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР