Във Великобритания милиони души закъсаха по пътищата в огромни задръствания

...
Във Великобритания милиони души закъсаха по пътищата в огромни задръствания
Коментари Харесай

За Великден: 15 милиона шофьори задръстват магистралите във Великобритания

Във Англия милиони души закъсаха по пътищата в големи тапи поради пътуването за Великденските празници. Властите насочиха предизвестия за предстоящи пътни тапи откакто пресметнаха, че милиони британци ще се насочат към родните си места. Очаква се пикът на тапите да е през днешния ден, с към 15 милиона водачи по автомагистралите.

Британците, тръгнали за Великденския празничен уикенд, се сблъскаха със закъснения и нарушавания при пътуването с влакове и фериботи. На пристанището в Дувър закъсненията бяха от 60 до 90 минути спрямо към 14 часа през предишния уикенд. Шофьорите бяха посъветвани да си носят хранителни запаси, ако останат да чакат с часове, като се чака опашките да се удължат. По-рано пристанището оповестиха, че са подхванати спомагателни ограничения за справяне с нарасналото търсене, в това число отваряне на нови зони, където рейсовете могат да бъдат проверявани по-бързо от управляващите. Очаква се големите тапи в страната да доближат своя пик в събота с към 15 милиона водачи по пътищата. Пътниците, които се опитваха да стигнат до влаковете от гара Юстън в Лондон, откриха, че доста от тях са анулирани или закъсняват, поради ремонтни действия, което ги остави в невъзможност.

„ Ами, това е неточност. Трябваше да изберат различен уикенд. Това е великденският уикенд и хората желаят да посетят роднините си, като пътуват събота и неделя. Така че това е изцяло неправилно. “

„ По принцип тук царува цялостен безпорядък. На интернационалната гара " Сейнт Панкрас " нямаше никакви инструкции за хората. Залата за гости беше в действителност препълнена и цялостна с хора. Лично аз считам, че това е прекалено много. Затова си потеглих. Но съчувствам на всички, които се опитваха да се доберат до перона си. Просто беше доста, доста мъчно за всички “, разясниха хора от тапите.

Бавната обработка на документите след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, понижената бройка на личния състав от френската страна на Ламанша и по-големият брой рейсове от предстоящото, са причина за дългите опашки на пристанището. Милиони хора се насочат на великденски пътувания, до момента в който транспортните компании ги предизвестяват да чакат закъснения. Временната система за ръководство на трафика постанова ограничаване на скоростта от 65 км в час за всички транспортни средства, които доближават Дувър от запад.

Пътуванията до континентална Европа могат да бъдат наранени също от продължаващите стачки във Франция, поради пенсионните промени, като доста полети до, от и над Франция са спрени заради присъединението към стачките и на авиодиспечерите. Единствено времето наподобява няма да основава проблеми, тъй като прогнозата е да се задържи изсъхнало до понеделник.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР