Във Великобритания 11-те бивши депутати от Лейбъристката и Консервативната партия,

...
Във Великобритания 11-те бивши депутати от Лейбъристката и Консервативната партия,
Коментари Харесай

Отцепници от лейбъристите и консерваторите основават нова британска партия

Във Англия 11-те някогашни депутати от Лейбъристката и Консервативната партия, които основаха Независима група в Народното събрание, през днешния ден имат намерение да подхващат първи стъпки в учредяването на политическа партия, която да се яви на идващите общи избори, заяви БНР.

Обединяващият претекст на всички тези депутати да изоставен партиите си бе, че са недоволни от политиката за Брексит на техните водачи – Джеръми Корбин и Тереза Мей. Твърди се, че има още депутати, които са подготвени да изоставен двете водещи английски партии и да се причислят към Независимата група. Днес депутати от групата ще водят диалози с Избирателната комисия за уточняване какви стъпки би трябвало да подхващат, с цел да се записват като партия, която да излъчи представители при възможни предварителни общи избори на фона на политическия безпорядък към Брексит.

Депутатите бунтари считат, че би трябвало да са подготвени при първа опция да предложат на гласоподавателите нова, центристка алтернатива в английския политически живот. Бившият лейбърист Крис Лесли посочи, че "милиони гласоподаватели се усещат излъгани от техните партии, тъй че новата партия може да им предложи и различен избор с изключение на Корбинизъм и еврофобия ", както той се изрази.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР