Във Велико Търново посрещнаха с почести първият посетител на историческата

...
Във Велико Търново посрещнаха с почести първият посетител на историческата
Коментари Харесай

Посрещнаха с подаръци първия турист на Царевец


Във Велико Търново посрещнаха с почести първият клиент на историческата цитадела „ Царевец " за 2020 година Това е и една от традициите, с които през последните години остарялата столица посреща Новата година. Емблематичният рид е и най-посещаваният туристически обект у нас през предходната година, като от Регионалния исторически музей регистрират и растеж с към 8 % на визитите.

Елица Бодурова от Велико Търново първа стъпи на историческата цитадела. През последните няколко години тя е трансформирала в традиция обиколката на "Царевец " в първия ден от Новата година.

Елица Бодурова: Просто на Царевец се усещам по един извънреден метод и желаех да съм тук, първият ден от годината да го посрещна на Царевец. Не може да се опише, това е извънредно да си от този град!

Затова, че е първият екскурзиант за новата 2020 година, Елица получи дарове и безвъзмездна обиколка с екскурзовод.

Иван Църов - шеф на РИМ-Велико Търново: Наистина това е едно място, което е обвързвано със остарялата българска история, с най-величавите години на нашата страна и където всеки един българин се усеща "задължен " да посети това място, да го покаже на децата си и да усети историята.

Въпреки студеното време, не липсваха и други запалянковци, решили да прекарат 1 януари с разходка из историческата цитадела. "Царевец " е единственият туристически обект, който в никакъв случай не затваря порти и посреща туристи от целия свят 365 дни в годината.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР