Във Велико Търново монтираха първите контейнери за стари мебели. Съоръженията

...
Във Велико Търново монтираха първите контейнери за стари мебели. Съоръженията
Коментари Харесай

Монтираха първите контейнери за стари мебели във Велико Търново

Във Велико Търново инсталираха първите контейнери за остарели мебели. Съоръженията са ситуирани в жилищните квартали, като от общината се надяват по този начин да бъде решен казуса с всеобщото изхвърляне на употребяваните мебели към жилищните блокове.

Велико Търново

В сезона на ремонтите контейнерите в жилищните квартали във Велико Търново са затрупани от непотребни остарели мебели и неизползваема мебелировка.

- Много мъчно ми беше да експортирам старите мебели, матраци и се чудех къде. Бях принудена да си извикам бусче, с цел да натовари.

- Сега виждам да се изхвърлят здрави мебели, не е приятна панорама.

За да регламентират безразборното изхвърляне на мебелировка от общината решили да слагат контейнери в кварталите, в които старите мебели да се събират и по-късно да се рециклират.
Зорница Кънчева - шеф отдел „ Екология ", община Велико Търново: " Мебелите, които се озоват на районната система за ръководство на отпадъците се разглобяват, сортират се тези детайли, които остават за преработване в тази ситуация дървото и от скоро има благоприятни условия и за предаване на дървесината. "
Освен контейнерите за остарели мебели от общината във Велико Търново възнамеряват да слагат и такива за събиране на остарели облекла.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР