Във века на високите технологии все по-често обществените места се

...
Във века на високите технологии все по-често обществените места се
Коментари Харесай

Защо китайците монтираха камери на кошчетата за боклук?

Във века на високите технологии все по-често публичните места се доставят с камери за видеоконтрол и системи за различаване на лицата. Основният претекст е сигурността на хората.

В западните страни обществото доста сензитивно се отнася към въпросните технологии, само че управляващите в Китай без проблем поставят камери със системи за лицево различаване на всички места. Процесът е отишъл толкоз надалеч, че в този момент даже и кошчетата за отпадък са снабдявани с сходни технологии.

Защо в Китай инсталират камери за наблюдаване в копчетата за отпадък

Все отново би трябвало да се посочи, че тази процедура засегна обособени квартали на Пекин, а не целия Китай. Администрацията на града счита, че тази тестова стратегия е нужна за обезпечаването на сортирането на боклука.

В Пекин с "всевиждащи " камери към този момент са снабдени 13 жилищни здания, които са давани чартърен на поданици на града от локалните управляващи. В бъдеще камери ще има в цели 59 региона на града.
Местните управляващи са били озадачени от въпроса: по какъв начин дейно да поддържаме чистотата и реда на територията на града. В последно време този въпрос стана много настоящ, а жителите на попадналите под наблюдаване здания, по думите на управляващите, добре са приели внедрената оригиналност.

Камерите, инсталирани в контейнерите за отпадък, са предопределени да припомнят на жителите за нуждата вярно да сортират изхвърляния от тях отпадък.

Разбираемо е, че единствено със сканиране на лицето няма да се размине, по тази причина нарушителите ще бъдат разпознати, нарушаванията регистрирани, ще се постановат санкции и избрани ограничавания (например, ще се понижава кредитния рейтинг).

От друга страна са планувани и ограничения за подучване за най-прилежните жители. На тях ще им бъдат предоставяни безвъзмездни билети за градския превоз или купони за понижение в магазините.
В момента Китай създава още една стратегия с името "Име и позор ", която е ориентирана към битката с разнообразни извършители на публичния ред. Системите за различаване интензивно се инсталират в магазини, бизнес центрове и други публични места.
Властите в Китай считат, че системата за наблюдаване ще помогне да се подсигурява сигурността на жителите, само че има и такива, които са на мнение, че това е груба интервенция в персоналния живот.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР